500 g hvid fisk uden skind | |
150 g hvedemel | |
50 g polenta | |
1 knivspids salt | |
2 spsk bagepulver | |
3 kviste merian | |
Vand | |
6 store bagekartofler | |
Eddike | |
Vindruekerneolie | |
Mayonnaise (gerne lavet på rapsolie) |
1 Færdig | FørstBland hvedemel, polenta, bagepulver og hakket merian. Hæld vand i, til det bliver en tynd dej, som lige akkurat hænger ved en finger. |
2 Færdig | DerefterSkær kartoflerne ud i stave og frittér dem i olie, til de bliver gyldne. Tag kartoffelstavene op og læg dem på et stykke fedtsugende papir og krydr godt med salt. |
3 Færdig | OgSkær torsken ud i strimler, dyp dem i dejen og frittér dem i olie i 2-3 minutter. Tag torskestrimlerne op og læg dem på et stykke fedtsugende papir. Krydr med salt. |
4 Færdig | Til sidstServér med lidt eddike og mayonnaise. |