2 mellemstore pastinakker | |
3/4 dl kikærtemel (kan eventuelt erstattes med hvedemel) | |
1 dl plantemælk | |
olie til stegning | |
salt og friskkværnet peber | |
Rasp | |
2 dl panko-rasp | |
1 tsk paprika | |
1 tsk karry | |
Tartare sauce | |
1 dl vegansk mayo | |
1 dl vegansk cremefraiche | |
2 spsk kapers | |
3 cornichoner, finthakkede | |
1 tsk sennep | |
1 spsk citronsaft | |
1 håndfuld finthakket dild eller persille | |
salt og friskkværnet peber | |
Kartoffelfritter | |
500 g kartofler | |
3 spsk olivenolie | |
2 kviste rosmarin | |
1/2 citron (i skiver) | |
salt og friskkværnet peber |
Kan fish’n’chips laves med andet end fisk? Idéen har længe været undervejs, men først for nylig fik jeg knækket koden til en virkelig lækker kødfri udgave af fish’n’chips. Nemlig lækre indpakkede pastinakker med fritter og selvfølgelig en hjemmerørt tartare sauce.
1 Færdig | FØRST - TARTARE SAUCERør ingredienserne sammen, smag saucen til og lad den trække, mens du tilbereder resten af måltidet. |
2 Færdig | DEREFTER - KARTOFFELFRITTERForvarm ovnen på 200 grader varmluft.Skær kartoflerne til pommes frites og læg dem på en bageplade med bagepapir. Kom olie, salt, peber og rosmarinhenover. Bag dem i cirka 30-35 minutter, til de er gyldne og sprøde. |
3 Færdig | OG - Panerede pastinakkerSkær pastinakkerne ud i skiver i 1 cm tykkelse på den lange led. Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir og pensl dem med lidt olie, salt og peber. Bag dem i ovnen i cirka 12-15 minutter. Lad dem herefter køle lidt af. |
4 Færdig | OGBland plantemælk og kikærtemel i en skål. Kom pankorasp, paprika og kaary i en skål og bland det. Dyp hver pastinak først i melblandingen og derefter i raspen, til de er dækket over det hele. Steg dem i rigeligt smør på en pande. Vend dem efter cirka 2-3 minutter. |
5 Færdig | TIL SIDSTServer de panerede pastinakker med de sprøde fritter og hjemmerørt tartare sauce. Krydr godt med salt, peber og server en skive citron til. |
6 Færdig | TIPTIP: Kikærtemel giver pastinakfileterne en fin gul farve, men du kan også bruge hvedemel. |