Fish’n’chips med panerede pastinakker

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

2 mellemstore pastinakker
3/4 dl kikærtemel (kan eventuelt erstattes med hvedemel)
1 dl plantemælk
olie til stegning
salt og friskkværnet peber
Rasp
2 dl panko-rasp
1 tsk paprika
1 tsk karry
Tartare sauce
1 dl vegansk mayo
1 dl vegansk cremefraiche
2 spsk kapers
3 cornichoner, finthakkede
1 tsk sennep
1 spsk citronsaft
1 håndfuld finthakket dild eller persille
salt og friskkværnet peber
Kartoffelfritter
500 g kartofler
3 spsk olivenolie
2 kviste rosmarin
1/2 citron (i skiver)
salt og friskkværnet peber

Fish’n’chips med panerede pastinakker

Af: Michala Kramer / Foto: PR / Bog: Vegansk Aftensmad

Kan fish’n’chips laves med andet end fisk? Idéen har længe været undervejs, men først for nylig fik jeg knækket koden til en virkelig lækker kødfri udgave af fish’n’chips. Nemlig lækre indpakkede pastinakker med fritter og selvfølgelig en hjemmerørt tartare sauce.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST - TARTARE SAUCE

Rør ingredienserne sammen, smag saucen til og lad den trække, mens du tilbereder resten af måltidet.

2
Færdig

DEREFTER - KARTOFFELFRITTER

Forvarm ovnen på 200 grader varmluft.Skær kartoflerne til pommes frites og læg dem på en bageplade med bagepapir. Kom olie, salt, peber og rosmarinhenover. Bag dem i cirka 30-35 minutter, til de er gyldne og sprøde.

3
Færdig

OG - Panerede pastinakker

Skær pastinakkerne ud i skiver i 1 cm tykkelse på den lange led. Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir og pensl dem med lidt olie, salt og peber. Bag dem i ovnen i cirka 12-15 minutter. Lad dem herefter køle lidt af.

4
Færdig

OG

Bland plantemælk og kikærtemel i en skål. Kom pankorasp, paprika og kaary i en skål og bland det. Dyp hver pastinak først i melblandingen og derefter i raspen, til de er dækket over det hele. Steg dem i rigeligt smør på en pande. Vend dem efter cirka 2-3 minutter.

5
Færdig

TIL SIDST

Server de panerede pastinakker med de sprøde fritter og hjemmerørt tartare sauce. Krydr godt med salt, peber og server en skive citron til.

6
Færdig

TIP

TIP: Kikærtemel giver pastinakfileterne en fin gul farve, men du kan også bruge hvedemel.

previous
Quinoagryde
next
Baileys Colada

Add Your Comment