Filotærte med karryblomkål

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 stort 1 stort blomkål (ca 700g) blomkål (ca 700g)
2 tsk 2 teaspoon mildt karrypulver mildt karrypulver
100 g (100 g usaltet smør, 50 g skåret i terninger på 3 cm og 50 g smeltet) 100 g (100 g usaltet smør, 50 g skåret i terninger på 3 cm og 50 g smeltet) usaltet smør usaltet smør
75 g 3/8 cup mel mel
6,75 dl 6,75 dl sødmælk sødmælk
2 fed 2 fed hvidløg hvidløg
1½ spsk 1½ spsk stærk sennep stærk sennep
150 g groftrevet lagret 150 g groftrevet lagret cheddar cheddar
6 ark 6 ark god, frossen filodej god, frossen filodej
salt salt
sort sort
1 spsk 1 tablespoon grofthakket persille, til drys grofthakket persille, til drys
1 1/s tsk 1 1/s tsk citronskal, til drys citronskal, til drys

Filotærte med karryblomkål

Af: Yotam Ottolenghi & Noor Murad / Fra bogen: Shelf Love / Foto: Elena Heatherwick

Cauliflower cheese – ostegratineret blomkål i karry – er en elsket, engelsk klassiker. Her har vi tryllet den om til en sprød tærte. Vi har engang hørt den beskrevet som ”glohed ostelava”, men hvis man giver sig tid til at puste på den først, er det en himmelsk mormormadsmundfuld!

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Forvarm ovnen til 180° varmluft. Beklæd en springform på 23 cm med bagepapir.

2
Færdig

DEREFTER

Spred blomkålen ud i en bradepande med bagepapir, og vend dem med karryen, halvdelen af olien, ½ tsk salt og et godt drys friskkværnet peber. Steg den i ovnen i 20 minutter, til den er mør og lyst gylden. Stil den til side, og skru ned for ovnen til 170° varmluft.

3
Færdig

OG

Kog i mellemtiden bechamellen: Smelt smørterningerne i en mellemstor gryde ved middelhøj varme, pisk melet i, og kog i 1-2 minutter, til det dufter godt af popcorn. Skru ned til middelvarme, og hæld mælken i lidt ad gangen under konstant piskning, til du har en jævn sauce. Kog den igennem under hyppig piskning i ca. 7 minutter, til den er tyknet let. Tag gryden af varmen, tilsæt hvidløg, sennep, ost og ¼ tsk salt, og rør rundt, til osten er smeltet.

4
Færdig

OG

Læg filoarkene under et fugtigt viskestykke, så de ikke tørrer ud. Rør det smeltede smør og den resterende 1½ spsk olie sammen i en lille skål, og stil den parat.

5
Færdig

OG

Tag nu ét ark filo ad gangen, pensl oversiden med smørblandingen, og læg det i den klargjorte springform (med smørsiden opad). Tryk det forsigtigt på plads, og lad snipperne hænge ud over kanten. Gentag smøreprocessen med næste ark dej, men drej formen en smule, inden du lægger det i, så dets snipper stikker ud over den et nyt sted. Gentag processen med alle seks ark.

6
Færdig

OG

Fordel halvdelen af bechamelsaucen i bunden af formen, og læg de ovnstegte blomkålsbuketter ned i den. Hæld resten af saucen over, og krøl så dejsnipperne sammen, så de danner en flot, skødesløs roset langs kanten, mens midten af tærten er bar.

7
Færdig

OG

Pens fllokanten med resten af smørblandingen, stil springformen på en bageplade, og bag tærten i 30 minutter.

8
Færdig

OG

Åbn ved hjælp af et viskestykke forsigtigt springformen, så tærtens sider blottes, og bag den i yderligere 20-25 minutter, til siderne har fået farve, og indholdet er boblende gyldent. Lad den stå og sætte sig i 15 minutter.

9
Færdig

TIL SIDST

Drys tærten med persille og citronskal, og server den lun.

previous
Laks med za’atar og tahin
next
Lyn-kombucha-syltede rødløg med peber, chili og laurbær.

Add Your Comment