Croutoner | |
100 g brød | |
1 fed hvidløg | |
3 spsk. olivenolie | |
1/2 tsk. spidskommen, stødt | |
Salat | |
500 g tomater | |
15 g bredbladet persille | |
15 g koriander | |
10 g mynte | |
1/2 citron, saften herfra | |
1 tsk. sukker | |
salt | |
olivenolie | |
3 forårsløg | |
3 skoleagurker |
En libanesisk salat, som laves over hele Mellemøsten. Jeg bruger godt surdejsbrød, som har lidt mere fylde og syre i smagen, men du kan bruge fladbrød eller pitabrød i stedet for. Smagen af solmodne tomater og ristet brød (næsten druknet i olivenolie) med et snert af spidskommen og hvidløg passer rigtig godt sammen. Salaten er en helt klar favorit herhjemme, ikke mindst på grund af de sprøde og krydrede brødcroutoner
1 Færdig | FørstForvarm ovnen til 180 grader. |
2 Færdig | DerefterBræk brødet i mindre stykker. Riv eller knus hvidløget, |
3 Færdig | OgSkær tomaterne i mindre stykker, gerne forskellige størrelser. Hak krydderurterne fint. Vend tomaterne sammen med de finthakkede krydderurter, saften af citronen, sukker, salt og olivenolie. Lad tomaterne trække lidt, mens dine croutoner køler af. |
4 Færdig | OgSkær forårsløg og agurker i tynde skiver. Vend forårsløg og agurker sammen med croutonerne og tomaterne, og smag evt. til med ekstra olivenolie og salt. |