Basis dessertvafler | |
2 spsk. smør eller kokosolie | |
3 dl. mel (jeg bruger boghvedemel) | |
2 æg | |
3,5 dl. mælk | |
0,5 - 1 dl. sukker (jeg bruger kokossukker) | |
1 tsk. bagepulver | |
1 tsk. vanilje eller vaniljesukker | |
lidt salt | |
lidt smør eller kokosolie | |
Fyld | |
1 tsk. kardemomme | |
1/4 liter fløde | |
100 g hindbær, frosne | |
2 tsk. vanilje eller vaniljesukker | |
50 g chokolade med havsalt | |
Pynt | |
lidt hakkede pistacienødder | |
lidt chokolade | |
lidt frysetørrede hindbær |
Hjemmelavede fastelavnsboller som vafler – hvorfor nu det? Jo, fordi de er nemme (hvilken fastelavnsbolle byder du uventede gæster?), indeholder kun lidt mel og sukker, og så er de smukke og smager dejligt uden at ligge for tungt i maven. Køb gerne en plade mørk chokolade med havsalt som matcher den friske hindbærmousse helt perfekt
1 Færdig | FØRSTPut mel og mælk i en skål, og pisk godt. Tilsæt smør, og pisk det godt sammen med resten. Tilsæt herefter de resterende ingredienser. |
2 Færdig | DEREFTERLad dejen hæve i 7-10 minutter, og tænd vaffeljernet, så det er brandvarmt, når du går i gang. Kom lidt fedtstof på og herefter dej ud til kanten (ca. 1-1,5 dl dej). Bag vaflerne, så du har minimum, 4 stk. vafler og dermed 20 små hjerter i alt. Lad dem afkøle på en bagerist, inden du bruger dem som kagebunde. Tip: Prøv også at erstatte halvdelen af mælken med æblemos eller udskifte sukker med 8 blendede dadler. |
3 Færdig | OGPisk dejen til vaflerne sammen, og tilsæt 1 tsk. kardemomme. Bag som anvist i opskriften. |
4 Færdig | OGPisk fløden til skum, smelt chokolade i vandbad, hæld kogt vand over hindbærrene, og lad dem trække lidt. Skyl efterfølgende hindbærrene i koldt vand, mos dem med en gaffel, og bland dem sammen med halvdelen af flødeskummet. Tilsæt til sidst vanilje. |
5 Færdig | OGLad den smeltede chokolade afkøle, og bland den herefter med resten af flødeskummet. Hak pistacienødder og chokolade til pynt. |
6 Færdig | OGSkær hjerterne ud enkeltvis, og placer 10 stk. på et fad som bunde. Smør dem med chokolademousse, læg et vaffelhjerte ovenpå, og top med hindbærmousse. Gør det gerne omvendt med halvdelen, så de ser forskellige ud. |
7 Færdig | TIL SIDSTDrys med hakkede pistacienødder, chokolade og frysetørret hindbær, og servér. |