200 g kikærter, udblødte i 24 timer | |
1 løg | |
2 fed hvidløg | |
2 spsk. olivenolie | |
2 tsk. stødt spidskommen | |
1 tsk. salt | |
1 tsk. bagepulver | |
1 lille håndfuld bredbladet persille | |
Kerne raf ½ granatæble | |
2 avocadoer | |
2 spsk. sorte sesamfrø | |
Magisk hummus | |
2 ds. kikærter | |
1 dl lys tahin | |
2 spsk. olivenolie | |
2 spsk. hvid miso (kan undlades) | |
Saft af 1 citron | |
3 fed hvidløg, presset | |
3 tsk stødt spidskommen | |
Salt | |
1-2 dl vand |
Disse sprøde pizzabunde er the best of both worlds: falafel og pizza! Top dem med hummus, avocado og smukke granatæblekerner, og servér falafelpizzaerne som en del af en mellemøstlig buffet eller som et måltid i sig selv.
1 Færdig | FørstSæt kikærterne i blød i en skål rigeligt koldt vand, og lad dem stå natten over. |
2 Færdig | DerefterTænd ovnen på 175 grader. Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem grundigt. Skær løget i grove både, og pres hvidløgene. Kom det i en foodprocessor sammen med kikærter, olivenolie, spidskommen, salt, bagepulver og persille. Kør maskinen, så massen samler sig til en dej. Den må gerne være en smule grov. |
3 Færdig | OgBeklæd en bageplade med bagepapir, og form dine pizzaer. Dejen svarer ca. til 2 store pizzaer eller 10 små. Sæt bagepladen i ovnen, og bag pizzaerne i 20-30 minutter. |
4 Færdig | OgHæld vandet fra dåsekikærterne til hummussen, og skyl dem i en sigte. Blend alle ingredienserne sammen i en blender eller foodprocessor, så du opnår en helt cremet konsistens. Smag hummussen til. |
5 Færdig | Til sidstTop de sprøde pizzaer med hummus, granatæblekerner, avocadoskiver og sorte sesamfrø. Servér straks. |