Falafelpizza

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

200 g kikærter, udblødte i 24 timer
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
1 lille håndfuld bredbladet persille
Kerne raf ½ granatæble
2 avocadoer
2 spsk. sorte sesamfrø
Magisk hummus
2 ds. kikærter
1 dl lys tahin
2 spsk. olivenolie
2 spsk. hvid miso (kan undlades)
Saft af 1 citron
3 fed hvidløg, presset
3 tsk stødt spidskommen
Salt
1-2 dl vand

Falafelpizza

Af: Emma Martiny fra bogen 'Grøntsagsglæde'

Sådan gør du

Disse sprøde pizzabunde er the best of both worlds: falafel og pizza! Top dem med hummus, avocado og smukke granatæblekerner, og servér falafelpizzaerne som en del af en mellemøstlig buffet eller som et måltid i sig selv.

1
Færdig

Først

Sæt kikærterne i blød i en skål rigeligt koldt vand, og lad dem stå natten over.

2
Færdig

Derefter

Tænd ovnen på 175 grader. Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem grundigt. Skær løget i grove både, og pres hvidløgene. Kom det i en foodprocessor sammen med kikærter, olivenolie, spidskommen, salt, bagepulver og persille. Kør maskinen, så massen samler sig til en dej. Den må gerne være en smule grov.

3
Færdig

Og

Beklæd en bageplade med bagepapir, og form dine pizzaer. Dejen svarer ca. til 2 store pizzaer eller 10 små. Sæt bagepladen i ovnen, og bag pizzaerne i 20-30 minutter.

4
Færdig

Og

Hæld vandet fra dåsekikærterne til hummussen, og skyl dem i en sigte. Blend alle ingredienserne sammen i en blender eller foodprocessor, så du opnår en helt cremet konsistens. Smag hummussen til.

5
Færdig

Til sidst

Top de sprøde pizzaer med hummus, granatæblekerner, avocadoskiver og sorte sesamfrø. Servér straks.

previous
Butternutcaprese med figner og burrata
next
Passionsfrugt-kokos-flødeboller

Add Your Comment