250 g smør | |
4 dl fuldkornsmel | |
6 dl hvedemel | |
2 æg | |
1-2 tsk havsalt | |
1 dl vand | |
æg til pensling | |
nigellafrø til drys | |
Fyld | |
250 g blomkål | |
1 løg | |
3 fed hvidløg | |
2 spsk olie til stegning | |
2 tsk stødt spidskommen | |
2 tsk garam masala | |
2 tsk chiliflager | |
2 tsk gurkemeje | |
flagesalt og friskkværnet peber | |
200 g ærter | |
Myntedip | |
1 bundt frisk mynte | |
4 dl cremefraiche, skyr eller græsk yoghurt | |
1-2 tsk flydende honning | |
1drys flagesalt |
Små brødpakker med fyld findes i mange forskellige udgaver, alt efter hvilket land du befinder dig i. Her kommer de små halvmåner med krydret vegetarisk fyld, som du kan variere med andre typer af grøntsager, kød og krydderier. Brug dem til frokost, som et mellemmåltid eller sammen med en salat til aftensmad.
1 Færdig | FørstSkær smørret ud i små tern og bland dem med de to slags mel, æg, salt og vand. Rør dejen sammen i en foodprocessor eller ælt den sammen med hænderne, men undgå at arbejde for meget med den. Sæt den på køl i ca. 30 minutter. |
2 Færdig | DerefterFyld: Skær blomkålen ud i helt små buketter. Pil og hak både løg og hvidløg fint. Varm olie op i en pande og svits blomkålsbuketterne sammen med hvidløg og løg. Tilsæt spidskommen, garam masala, chili, gurkemeje, salt og peber og svits det hele godt i ca. 10-12 minutter ved middel varme, indtil blomkålen er helt blød. Tilsæt ærterne, steg videre i 2-3 minutter og smag til. Tag panden af varmen. |
3 Færdig | OgRul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. ½ cm. Stik ca. 25 cirkler ud med med en diameter på ca. 12 cm med en skål, et glas eller lignende. Kom en skefuld fyld på en dejcirkel og saml den til en lille halvmåne – pres kanten sammen og luk den godt til med en gaffel, så den får små hakker hele vejen langs lukningen. Gentag med de øvrige dejcirkler. |
4 Færdig | Til sidstPensl samosaerne med samenpisket æg, drys med nigellafrø og bag samosaerne i ovnen ved 200 grader i ca. 18-20 minutter, eller indtil de er gyldne. Servér de lune samosaer med myntedip. |