1 tsk salt | |
2 æggeblommer | |
1 stor spsk dijonsennep | |
2 tsk hvidvinseddike | |
1 ½ dl olivenolie |
1 Færdig | FørstPisk salt og æggeblommer grundigt sammen med 1 spiseskefuld af olivenolien – brug et piskeris eller en håndmikser. Denne fremgangsmåde er anderledes end i de fleste kogebøger, men skulle sikre en større modtagelighed, når æggeblommerne om lidt skal til at agere moderator mellem olien og eddiken. |
2 Færdig | DerefterPisk, til massen bliver tyk. Tilsæt nu hvidvinseddike og sennep, og pisk igen. Tilsæt resten af olien i en tynd stråle, mens du stadig pisker. Bliv ved, til konsistensen er god og tyk. |
3 Færdig | Til sidstSmag dijonnaisen til – måske skal den have lidt mere sennep, salt eller syre. Brug den som dip, vend din salat i den, som de gør det i Frankrig, eller smør den på en sandwich med kogt eller tørret skinke og god ost. |