Dijonnaise

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 tsk salt
2 æggeblommer
1 stor spsk dijonsennep
2 tsk hvidvinseddike
1 ½ dl olivenolie

Dijonnaise

Af: Mette Helbæk / Foto: Line Thit Klein

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Pisk salt og æggeblommer grundigt sammen med 1 spiseskefuld af olivenolien – brug et piskeris eller en håndmikser. Denne fremgangsmåde er anderledes end i de fleste kogebøger, men skulle sikre en større modtagelighed, når æggeblommerne om lidt skal til at agere moderator mellem olien og eddiken.

2
Færdig

Derefter

Pisk, til massen bliver tyk. Tilsæt nu hvidvinseddike og sennep, og pisk igen. Tilsæt resten af olien i en tynd stråle, mens du stadig pisker. Bliv ved, til konsistensen er god og tyk.

3
Færdig

Til sidst

Smag dijonnaisen til – måske skal den have lidt mere sennep, salt eller syre. Brug den som dip, vend din salat i den, som de gør det i Frankrig, eller smør den på en sandwich med kogt eller tørret skinke og god ost.

previous
Marengs med skovmærke
next
Bagt selleri, nyretapper, løg og oliven

Add Your Comment