Dan dan-nudler

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

200 g friske tykke ramen-nudler
1 spsk. neutral olie
200 g hakket oksekød
1 tsk. kinesisk five spice-krydderi
2 spsk. shaoxing-risvin
2 spsk. sweet been sauce eller hoisin-sauce
½ tsk. mørk soja
½ tsk. friskkværnet sort peber
Til saucen
2 spsk. sesampasta (eller tahin)
1 spsk. peanutbutter
2 spsk. lys soja
1 spsk chiankiang-eddike (sort riseddike)
2 tsk. lys muscovadorørsukker
¼ tsk. friskkværnet sichuanpeber
2 spsk. chiliolie
Til servering
1 dl hønsebouillon
2 håndfulde bladgrønt
2 spsk. knuste ristede peanuts
2 radiser

Dan dan-nudler

Af: Pippa Middlehurst / Foto: PR

Det her er nok min yndlingsnudelopskrift. Det siger jeg om mange retter, men jeg tror, at det faktisk er sandt med denne. Det er også en af de opskrifter i mit repertoire, der har klaret skærene længst – en, som jeg har lavet igen og igen i årevis, en organisk proces, som har betydet, at den over tid har ændret sig lidt efter lidt og er blevet min helt egen version. Den ser anderledes ud, og indholdet er lidt anderledes end i den dan dan mian (mian som i ”nudler”), man kan få på restauranter eller på gaden i Sichuan, men smagen er stadig meget tæt på originalen.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Start med at koge nudlerne al dente efter instruktionerne på side 93 eller på pakken. Hæld kogevandet fra, og gem lidt af det, før du skyller nudlerne i masser af koldt vand, indtil de er helt kolde (dette vil forhindre dem i at klistre sammen), og sæt dem til side.

2
Færdig

DEREFTER

Lav herefter saucen. Kom sesampasta (eller tahin) og peanutbutter i en lille skål sammen med soja, riseddike og 2 spsk. af det gemte nudel-kogevand, og rør det hele sammen. Sesampasta er ret stift og kan være svært at opløse, men giv ikke op. Jeg bruger bagsiden af en gaffel til at mose det sammen med de flydende ingredienser til at starte med. 
Når sesampastaen er opløst, tilsættes resten af ingredienserne. Du kan tilsætte mere chili, hvis du vil have lidt mere spark i smagen. Sæt til side.

3
Færdig

OG

Varm olien ved høj varme på en tykbundet stegepande eller i en wok. Tilsæt det hakkede oksekød (eller blandingen af oksekød og svinekød), og lad det stege og karamellisere i mindst 1 minut uden omrøring. Rør dernæst, og fortsæt med at stege kødet i 5-6 minutter, til det er brunet over det hele. Når kødet er brunet, tilsætter du kinesisk five spice-krydderi og steger det med i 30 sekunder. Hæld risvinen ved, kog panden af, og tilsæt sweet bean sauce (eller hoisin), soja og sort peber. Bland godt, og skru ned for varmen, inden du steger videre i 2 minutter.

4
Færdig

TIL SIDST

Ved servering hældes ½ dl varm hønsebouillon eller vand i hver skål. Fordel saucen mellem de to skåle, og bland den med bouillonen/vandet. Kom halvdelen af nudlerne og de snittede grøntsager i hver skål, og top med halvdelen af kødet efterfulgt af hhv. 1 spsk. peanuts og 1 spsk. sui mi 
ya cai samt forårsløg og radiser. Bland det hele sammen, og nyd!

previous
Hverdags-gyoza med grøntsagsfyld
next
Laksesalat med nye kartofler og grønne ærter

Add Your Comment