1 bdt. grønne asparges | |
1 bdt. forårsløg | |
1 spidskål, gerne lilla | |
1 bdt. gulerødder | |
80 g smør | |
2 spsk æbleeddike | |
1 lille bdt. estragon | |
8 æg | |
1 mellemstor grydefuld vand | |
Ca. ½ dl lys eddike | |
1 spsk salt |
1 Færdig | FørstKlargør først grøntsagerne. Del kålen i 6 stykker, skær enderne af aspargeserne, vask gulerødderne, og halvér forårsløgene. Damp grøntsagerne i vand med salt på en pande eller i en bred gryde i 4-5 minutter. Hæld vandet fra, og kom smør, eddike og estragon i gryden. Vend godt rundt, til smørret er smeltet. |
2 Færdig | DerefterPochér æggene 3-4 ad gangen. Bring vand med salt og eddike i kog. Slå æggene ud et efter et i en skål, og hæld hvert æg ned i det kogende vand. Lad æggene koge 2-3 minutter hver, og fisk dem så op med en hulske. Lad æggene dryppe af i en sigte eller på et viskestykke. |
3 Færdig | Til sidstServér æggene ovenpå grøntsagerne. Når blommen brydes og blandes med smør, estragon og eddike, opnår man en slags ‘bearnaise-effekt’. |