Dampede muslinger i øl, kokos og thaigrønt

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

2 ½ kg blåmuslinger
2 løg
1 frisk chili
1 'tommelfinger' frisk ingefær
2 fed hvidløg
1 stk. fennikel
1 gulerod
2 spsk jordnøddeolie
1 Singba-øl
1 dåse kokosmælk
Saften af en lime
1 spsk fiskesauce
1 knivspids sukker
1 bdt. frisk koriander

Dampede muslinger i øl, kokos og thaigrønt

Af: Mads Persson / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Rens muslingerne i et vandbad, og kassér dem, som ikke lukker sig ved et let bank i vasken.

2
Færdig

Derefter

Snit alle grøntsager i meget fine små tern, og sautér dem i en stor gryde med olie, til de er let brankede. Tilsæt muslingerne, og vend dem godt rundt i gryden.

3
Færdig

Og

Hæld nu øllen over, og damp det hele under låg cirka 5 minutter. Åbn for gryden, og kassér de muslinger, som stadig ikke har åbnet sig.

4
Færdig

Og

Sigt muslingerne fra væden, og kog væden ind med kokosmælken, til den tykner.

5
Færdig

Og

Smag til med limesaft, sukker, fiskesauce samt salt og peber.

6
Færdig

Til sidst

Ved serveringen hælder du den varme suppe over muslingerne og pynter med rigelige mængder koriander.

previous
Grillet majskylling med majskolber, porrer og kartofler
next
Havtaskeceviche i peberfrugt med passionsfrugtglasur

Add Your Comment