2 ½ kg blåmuslinger | |
2 løg | |
1 frisk chili | |
1 'tommelfinger' frisk ingefær | |
2 fed hvidløg | |
1 stk. fennikel | |
1 gulerod | |
2 spsk jordnøddeolie | |
1 Singba-øl | |
1 dåse kokosmælk | |
Saften af en lime | |
1 spsk fiskesauce | |
1 knivspids sukker | |
1 bdt. frisk koriander |
1 Færdig | FørstRens muslingerne i et vandbad, og kassér dem, som ikke lukker sig ved et let bank i vasken. |
2 Færdig | DerefterSnit alle grøntsager i meget fine små tern, og sautér dem i en stor gryde med olie, til de er let brankede. Tilsæt muslingerne, og vend dem godt rundt i gryden. |
3 Færdig | OgHæld nu øllen over, og damp det hele under låg cirka 5 minutter. Åbn for gryden, og kassér de muslinger, som stadig ikke har åbnet sig. |
4 Færdig | OgSigt muslingerne fra væden, og kog væden ind med kokosmælken, til den tykner. |
5 Færdig | OgSmag til med limesaft, sukker, fiskesauce samt salt og peber. |
6 Færdig | Til sidstVed serveringen hælder du den varme suppe over muslingerne og pynter med rigelige mængder koriander. |