10 g tørrede kinesiske svampe (black fungus) | |
15 g tørrede shitakisvampe | |
1 løg | |
2 fed hvidløg | |
1 gulerod | |
100 g spidskål | |
Olie til stegning | |
1 spsk. østerssauce | |
½ tsk. sukker | |
½ tsk. salt | |
1 knsp. hvid peber | |
1 pakke rund dumpling-, wonton- eller gyozadej | |
Sojadip | |
2 spsk. lys soja | |
1 tsk. flydende honning | |
1 tsk. sesamfrø | |
1 spsk. sesamolie | |
1-2 tsk. eddike, gerne riseddike |
Du kan finde både dumpling-, wonton- og gyozadej samt de tørrede svampe hos asiatiske købmænd. I stedet for tørrede svampe kan du også bruge en bakke almindelige champignoner. Så skal du bare sørge for at stege dem grundigt, så al verden fordamper.
1 Færdig | FørstLæg de tørrede svampe i blød i varmt vand en time. Skyl dem grundigt, og pres vandet fra, skær den hårde stok af, og skær svampene i tynde strimler. Pil og hak løg og hvidløg. Skræl og riv guleroden, og snit kålen fint. Varm en sjat olie på en pande, og steg alle grøntsagerne ved jævn varme i 5 minutter. |
2 Færdig | DerefterTilsæt nu østerssauce, sukker, salt og hvid peber, og smag til, inden du afkøler det hele. Kom en lille skefuld fyld i midten af hvert stykke dej, dup lidt vand på kanterne, og fold sammen. Damp dine dumpninger under låg på bagepapir i 8 minutter. Jeg bruger en bambusdamper med låg, som du kan købe billigt i asiatiske supermarkeder. De skal blot sættes over en gryde med kogende vand. Hvis du køber mere end én, kan du stable dem ovenpå hinanden. |
3 Færdig | OgBland alle ingredienser til sojadippen, og ljuster smagsbalancen hvis nødvendigt. |
4 Færdig | Til sidstServér straks med sojadip. |