# × luk
Dampede dumplings med sojadip

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

10 g tørrede kinesiske svampe (black fungus)
15 g tørrede shitakisvampe
1 løg
2 fed hvidløg
1 gulerod
100 g spidskål
Olie til stegning
1 spsk. østerssauce
½ tsk. sukker
½ tsk. salt
1 knsp. hvid peber
1 pakke rund dumpling-, wonton- eller gyozadej
Sojadip
2 spsk. lys soja
1 tsk. flydende honning
1 tsk. sesamfrø
1 spsk. sesamolie
1-2 tsk. eddike, gerne riseddike

Dampede dumplings med sojadip

Opskrifter og foto: fra bogen '100 kødfrie dage' af Nadia Mathiasen

Du kan finde både dumpling-, wonton- og gyozadej samt de tørrede svampe hos asiatiske købmænd. I stedet for tørrede svampe kan du også bruge en bakke almindelige champignoner. Så skal du bare sørge for at stege dem grundigt, så al verden fordamper.

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Læg de tørrede svampe i blød i varmt vand en time. Skyl dem grundigt, og pres vandet fra, skær den hårde stok af, og skær svampene i tynde strimler. Pil og hak løg og hvidløg. Skræl og riv guleroden, og snit kålen fint. Varm en sjat olie på en pande, og steg alle grøntsagerne ved jævn varme i 5 minutter.

2
Færdig

Derefter

Tilsæt nu østerssauce, sukker, salt og hvid peber, og smag til, inden du afkøler det hele. Kom en lille skefuld fyld i midten af hvert stykke dej, dup lidt vand på kanterne, og fold sammen. Damp dine dumpninger under låg på bagepapir i 8 minutter. Jeg bruger en bambusdamper med låg, som du kan købe billigt i asiatiske supermarkeder. De skal blot sættes over en gryde med kogende vand. Hvis du køber mere end én, kan du stable dem ovenpå hinanden.

3
Færdig

Og

Bland alle ingredienser til sojadippen, og ljuster smagsbalancen hvis nødvendigt.

4
Færdig

Til sidst

Servér straks med sojadip.

previous
Irish Coffee
next
Butter paneer

Add Your Comment