Croque-monsieur

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Croque
2 skiver godt og blødt hvedebrød (fx ølandshvedebrød)
smør
dijonsennep
2 skiver/4 tynde bjælker gruyère
1 skive kogt skinke
Topping
20 g revet gruyère
1 spsk. cremefraiche 38%
Sort peber

Croque-monsieur

Af: Marie Holm og Morten Lindberg, fra bogen Croque Monsieur

Hvem vil ikke gerne have besøg af en knasende herre? Sådan en kan man godt få lyst til, når den lille sult banker på døren og kræver at blive mødt med noget rart, varmt, salt, sprødt og tilfredsstillende. Le Croque-Monsieur er det perfekte herrebekendtskab af den slags, der nydes lige godt morgen, middag og aften. Hvedebrød, sennep, cremefraiche, skinke og gruyère-ost er de magiske ingredienser, og tilføjer du et spejlæg, har du forvandlet den knasende herre til en knasende dame: Voilà, la Croque-Madame.

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Tænd for din toastmaskine, så den bliver godt varm. Smør begge brødskiver
med smør, og smør også et tyndt lag sennep på den ene skive. Læg et lag gruyère-ost ovenpå brødet med sennep, så en skive skinke og et lag ost mere, og luk med den sidste brødskive.

2
Færdig

Derefter

Læg sandwichen i den varme toaster, og giv den ca. 4 minutter, til den er gylden. Rør imens en topping sammen af revet gryuère, cremefraiche og et kværn peber eller to.

3
Færdig

Og

Åbn toasteren, og smør blandingen på toppen – ikke helt ud til siderne. Luk toasteren, og giv din croque-monsieur ca. 3 minutter mere i varmen under syden og ostedampen!

4
Færdig

Til sidst

Åbn forsigtigt toasteren, og sikr dig, at toppen på din Croque ikke sidder fast i toasteren – brug evt. en palet til at løsne med. Server straks med lidt sennep på siden og en grøn salat med vinaigrette – og udskyd øjeblikket, hvor du rengør den nu meget fedtede toaster. Bon appétit.

previous
Sakebraiseret yuba med sprødt yubaskind, tomatcrunch og aspargescrudité
next
Oksenyretapper, sauterede kantareller, figner og marvdressing

Add Your Comment