Croque | |
2 skiver godt og blødt hvedebrød (fx ølandshvedebrød) | |
smør | |
dijonsennep | |
2 skiver/4 tynde bjælker gruyère | |
1 skive kogt skinke | |
Topping | |
20 g revet gruyère | |
1 spsk. cremefraiche 38% | |
Sort peber |
Hvem vil ikke gerne have besøg af en knasende herre? Sådan en kan man godt få lyst til, når den lille sult banker på døren og kræver at blive mødt med noget rart, varmt, salt, sprødt og tilfredsstillende. Le Croque-Monsieur er det perfekte herrebekendtskab af den slags, der nydes lige godt morgen, middag og aften. Hvedebrød, sennep, cremefraiche, skinke og gruyère-ost er de magiske ingredienser, og tilføjer du et spejlæg, har du forvandlet den knasende herre til en knasende dame: Voilà, la Croque-Madame.
1 Færdig | FørstTænd for din toastmaskine, så den bliver godt varm. Smør begge brødskiver |
2 Færdig | DerefterLæg sandwichen i den varme toaster, og giv den ca. 4 minutter, til den er gylden. Rør imens en topping sammen af revet gryuère, cremefraiche og et kværn peber eller to. |
3 Færdig | OgÅbn toasteren, og smør blandingen på toppen – ikke helt ud til siderne. Luk toasteren, og giv din croque-monsieur ca. 3 minutter mere i varmen under syden og ostedampen! |
4 Færdig | Til sidstÅbn forsigtigt toasteren, og sikr dig, at toppen på din Croque ikke sidder fast i toasteren – brug evt. en palet til at løsne med. Server straks med lidt sennep på siden og en grøn salat med vinaigrette – og udskyd øjeblikket, hvor du rengør den nu meget fedtede toaster. Bon appétit. |