200 g optøede rejer | |
1 lille stykke frisk ingefær | |
1 fed hvidløg | |
½ courgette | |
½ dl korma-curry (f.eks. fra Patak) | |
1 spsk fiskesauce | |
2 spsk olie | |
4 spsk kokosmælk | |
Jordnøddesovs | |
½ dåse kokosmælk | |
1 dl korma-curry (f.eks. fra Patak) | |
1 spsk jordnøddesmør (fra glas) | |
1 spsk sukker | |
2 spsk limesaft | |
45 g jordnødder eller peanuts | |
1 tsk fiskesauce | |
Tilbehør | |
Kogt jasmin- eller basmatiris |
1 Færdig | FørstSkræl, og riv ingefær og hvidløg. Bland med karry, fiskesauce, olie og kokosmælk til en marinade. Læg de optøede rejer i marinaden. Lad rejerne marinere 20 minutter i køleskabet. |
2 Færdig | DerefterLav imens jordnøddesovsen. Skyl courgetten, og skær den i tern eller stykker. Varm kokosmælken op til kogepunktet. Tilsæt courgette og de øvrige ingredienser en ad gangen i den rækkefølge, de står i ingredienslisten. Rør godt mellem hver ingrediens, der tilsættes. Brug ikke låg. Kog ikke sovsen for kraftigt, da kokosmælk nemt skiller ved for høj varme. |
3 Færdig | Til sidstLæg rejerne i sovsen efter 5 minutter. Kog igennem med marinaden, og servér med ris og sauteret spinat eller kålsalat. |