# × luk
Cookie-issandwich med chokolade og hindbær

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Chokolade- og havregrynscookies
200 g havregryn
65 g boghvedemel, sigtet
3 spsk chiafrø
4 spsk kakaopulver, sigtet
½ tsk havsalt
100 g jomfru kokosolie eller usaltet smør, smeltet
1¼ dl ahornsirup
4 spsk mælk efter eget valg
Hindbær-nicecream
2 frosne bananer (250 g), skrællet inden frysning og skåret i skiver
125 g frosne hindbær
2½ dl kokosfløde (eller fløde 50 %)
¼ tsk pebermynteessens (kan udelades)

Cookie-issandwich med chokolade og hindbær

Foto og opskrifter: fra bogen 'Little Green Kitchen'

Her har du de bedste og nemmeste veganske cookies, vi har udviklet indtil nu. De smuldrer ikke så meget som andre veganske cookies, så derfor er de perfekte til is-sandwich. Du kan selvfølgelig bruge en hvilken som helst færdigkøbt is, men vi syntes lige, du skulle have den her superhurtige og nemme opskrift med tre ingredienser, der er færdig på tre minutter. Den kræver ikke nogen ismaskine og smager for vildt!

En hjælpende hånd: Lad børnene trille 16 kugler af cookiedejen og lægge dem på bagepladerne. Med lidt vejledning og/eller opsyn kan børnene selv klare de forskellige trin i is-opskriften.

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Til opskrifter, hvor der bruges to bageplader, giver varmluft den mest jævne varmefordeling. Varm ovnen op til 200° eller 180° varmluft og smør to bageplader eller læg bagepapir på dem.

2
Færdig

Derefter

Rør havregryn, mel, chiafrø, kakaopulver og salt sammen i en stor skål. Rør resten af ingredienserne i og sæt dejen til side i 30 minutter, så den kan tykne, mens du rører i den nu og da for at undgå klumper. Tril dejen til 16 kugler, hver på ca. 35 g. Læg dem på bagepladerne og tryk på dem, så de bliver til 8 cm store cirkler. Bag dem i 15 minutter, eller til de er gyldne og sprøde. Når de er færdigbagte, tages de ud af ovnen og sættes til side for at køle helt af på en rist. Opbevar dem i et lufttæt glas eller tilsvarende beholder ved stuetemperatur i op til en uge.

3
Færdig

Og

Kom bananer, hindbær, halvdelen af fløden og pebermynteessensen (hvis du bruger det) i en foodprocessor eller blender og kør, til blandingen er jævn og cremet. Stop og skrab om nødvendigt blandingen ned fra siderne og tilsæt mere fløde, hvis den er for tyk. Kom den i en lufttæt beholder og sæt den i fryseren.

4
Færdig

Til sidst

Tø hindbær-nicecreamen en smule op. Læg to cookies sammen med hindbær-nicecream imellem og glat kanterne. Gentag med resten af cookierne og hindbær-nicecreamen. Spis dem straks eller opbevar dem i en lufttæt beholder i fryseren og tø dem en lille smule op før servering.

previous
Tørrede æbleringe på to måder
next
Roulade med pulveriseret havtorn

Add Your Comment