5 cl Dry Gin | |
1½ cl friskpresset citronsaft | |
5-7 friske hindbær | |
1 cl sød vermouth | |
1 cl sukkerlage | |
½ æggehvide | |
Friske hindbær til pynt |
Lad ikke drinkens feminine udtryk snyde dig. En Clover Club stammer oprindeligt fra en herreklub af samme navn i Philadelphia, der eksisterede fra 1882 til engang i 1920’erne. Opskriften på en Clover Club-cocktail fremgår første gang af Mary R. Deacons bog fra 1897, The Clover Club of Philadelphia, og gengives i Thomas Bullocks bog fra 1917 The Ideal Bartender således:
Fyld et stort barglas med knust is, kom 2 ”pony” hindbærsirup, 2 jigger Dry Gin, 1 jigger fransk (sød) vermouth og 1 æggehvide op i glasset. Ryst godt. Si indholdet op i et cocktailglas og server.
En lidt mere nutidig version af Clover Club lyder således:
1 Færdig | Kom alle ingredienserne i din shaker. Dry-shake først og tilsæt så isterninger. Shake, til du får ondt i armene og dine fingre fryser – så du er sikker på, at hindbærrene er knust. Si shakerens indhold op i et cocktailglas gennem en strainer, måske endda en fine strainer, og garner med hindbær. Bærrene giver en skøn syre til den cremede cocktail. |