KAGEBUND | |
250 g marcipan | |
250 g sukker | |
250 g blødt smør | |
5 æg | |
2 1/2 sprøjtede citroner | |
100 g hvedemel | |
1/4 tsk salt | |
GRANATÆBLEGLASUR | |
1 granatæble | |
300 g flormelis | |
PYNT | |
25 g usaltede pistacienødder | |
evt. rød skovsyre |
Glem alt om færdigkøbte og halvtørre citronmåner fra tanken – her får du nemlig min saftige opskrift på hjemmebagt citronmazarin, som er proppet med citron og gavmilde mængder af god marcipan, som giver den perfekte balance mellem surt og sødt. Bageform: 33 x 23 cm.
1 Færdig | FØRSTTænd ovnen på 180 °C. Smør bageformen med lidt smør og beklæd den med bagepapir. |
2 Færdig | DEREFTERRiv marcipan groft og pisk den sammen med sukker og smør i en skål med en elpisker til en cremet masse. |
3 Færdig | OGTilsæt 1 æg ad gangen og pisk kortvarigt mellem hvert æg. |
4 Færdig | OGRiv citronskallen fint og pres al saften af alle citronerne. |
5 Færdig | OGVend citronskal, citronsaft, hvedemel og salt i dejen, til den er ensartet. |
6 Færdig | OGFordel dejen i formen i et jævnt lag og bag kagen i ovnen i 30-35 minutter, til den er gylden. Afkøl den helt på en rist. |
7 Færdig | OGPlacér en si oven i en skål. Skær et vandret snit midt på granatæblet hele vejen rundt og vrid de to halvdele fra hinanden. Bank på skallen af de halve granatæbler med bagsiden af en stor ske, så kernerne falder ned i sien, og saften løber ned i skålen. Kassér de hvide hinder. Hvis det er svært at få banket alle kernerne ud, kan du pille dem forsigtigt ud med en lille ske eller pincet. Gem kernerne til pynt. |
8 Færdig | OGRør flormelis og ca. ½ dl granatæblesaft sammen til en tyk og lyserød glasur – spæd op med lidt citronsaft, hvis der ikke er saft nok. |
9 Færdig | TIL SIDSTFordel glasuren på den afkølede kage. |
10 Færdig | PYNTHak pistacienødderne groft og drys dem på kagen sammen med granatæblekernerne. Pynt evt. med røde skovsyreblade. |