Citronmazarin med granatæbleglasur

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

KAGEBUND
250 g 10 oz marcipan marcipan
250 g 1 1/4 cup sukker sukker
250 g blødt 250 g blødt smør smør
5 5 æg æg
2 1/2 sprøjtede 2 1/2 sprøjtede citroner citroner
100 g 4 oz hvedemel hvedemel
1/4 tsk 1/4 teaspoon salt salt
GRANATÆBLEGLASUR
1 1 granatæble granatæble
300 g 12 oz flormelis flormelis
PYNT
25 g usaltede 25 g usaltede pistacienødder pistacienødder
evt. rød skovsyre evt. rød skovsyre

Citronmazarin med granatæbleglasur

Af:Camilla Biesbjerg Markussen / Foto: PR

Glem alt om færdigkøbte og halvtørre citronmåner fra tanken – her får du nemlig min saftige opskrift på hjemmebagt citronmazarin, som er proppet med citron og gavmilde mængder af god marcipan, som giver den perfekte balance mellem surt og sødt. Bageform: 33 x 23 cm.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Tænd ovnen på 180 °C. Smør bageformen med lidt smør og beklæd den med bagepapir.

2
Færdig

DEREFTER

Riv marcipan groft og pisk den sammen med sukker og smør i en skål med en elpisker til en cremet masse.

3
Færdig

OG

Tilsæt 1 æg ad gangen og pisk kortvarigt mellem hvert æg.

4
Færdig

OG

Riv citronskallen fint og pres al saften af alle citronerne.

5
Færdig

OG

Vend citronskal, citronsaft, hvedemel og salt i dejen, til den er ensartet.

6
Færdig

OG

Fordel dejen i formen i et jævnt lag og bag kagen i ovnen i 30-35 minutter, til den er gylden. Afkøl den helt på en rist.

7
Færdig

OG

Placér en si oven i en skål. Skær et vandret snit midt på granatæblet hele vejen rundt og vrid de to halvdele fra hinanden. Bank på skallen af de halve granatæbler med bagsiden af en stor ske, så kernerne falder ned i sien, og saften løber ned i skålen. Kassér de hvide hinder. Hvis det er svært at få banket alle kernerne ud, kan du pille dem forsigtigt ud med en lille ske eller pincet. Gem kernerne til pynt.

8
Færdig

OG

Rør flormelis og ca. ½ dl granatæblesaft sammen til en tyk og lyserød glasur – spæd op med lidt citronsaft, hvis der ikke er saft nok.

9
Færdig

TIL SIDST

Fordel glasuren på den afkølede kage.

10
Færdig

PYNT

Hak pistacienødderne groft og drys dem på kagen sammen med granatæblekernerne. Pynt evt. med røde skovsyreblade.

previous
Brownie med mælkechokolade, brunet smør og ristede hasselnødder
next
Nougatlagkage med hasselnødder

Add Your Comment