100 g mandler | |
100 g havregryn | |
2 tsk bagepulver | |
60 g kakao | |
1 tsk vaniljepulver | |
500 g kogte sorte eller brune bønner (2 dåser) | |
4 æg | |
150 g muscovadosukker | |
1 ½ dl sojadrik naturel eller skummetmælk | |
50 g blødt smør eller ½ dl nøddeolie | |
Cashewcreme | |
75 g cashewnødder | |
½ tsk vaniljepulver | |
125 g flormelis | |
Pynt | |
2 spsk tørrede spiselige blomster, krymmel eller hakket chokolade |
1 Færdig | FørstTænd ovnen på 190 grader. Blend mandler og havregryn i en foodprocessor til fint mel. Kom melet i en skål og bland med bagepulver, kakao og vaniljepulver. Blend bønnerne med æg, muscovadosukker, sojadrik eller skummetmælk og smør eller olie i en foodprocessor til en tyk mos. Vend bønnemosen og melblandingen sammen og fordel dejen i 20 små muffinforme. Bag muffinsene i 25-30 minutter, til du kan prikke i dem med en tandstik, uden at der hænger dej ved. Lad kagerne køle af. |
2 Færdig | DerefterKom cashewnødderne i en skål, dæk dem med rigeligt vand og lad dem udbløde i mindst 4 timer, gerne længere. Hæld vandet fra og blend nødderne i en minihakker, til de er helt findelt. Tilsæt vaniljepulver og blend flormelis i lidt ad gangen, til cremen er glat og ensartet. |
3 Færdig | Til sidstKom cremen i en sprøjtepose og sprøjt den på kagerne eller smør den på toppen med en ske. Drys med tørrede spiselige blomster, krymmel eller hakket chokolade. |