Chokolademuffins med bønner og cashewcreme

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

100 g mandler
100 g havregryn
2 tsk bagepulver
60 g kakao
1 tsk vaniljepulver
500 g kogte sorte eller brune bønner (2 dåser)
4 æg
150 g muscovadosukker
1 ½ dl sojadrik naturel eller skummetmælk
50 g blødt smør eller ½ dl nøddeolie
Cashewcreme
75 g cashewnødder
½ tsk vaniljepulver
125 g flormelis
Pynt
2 spsk tørrede spiselige blomster, krymmel eller hakket chokolade

Chokolademuffins med bønner og cashewcreme

Opskrift og foto: fra bogen 'Geniale grønne proteiner' af Anders Nedergaard og Christine Bille Nielsen

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Tænd ovnen på 190 grader. Blend mandler og havregryn i en foodprocessor til fint mel. Kom melet i en skål og bland med bagepulver, kakao og vaniljepulver. Blend bønnerne med æg, muscovadosukker, sojadrik eller skummetmælk og smør eller olie i en foodprocessor til en tyk mos. Vend bønnemosen og melblandingen sammen og fordel dejen i 20 små muffinforme. Bag muffinsene i 25-30 minutter, til du kan prikke i dem med en tandstik, uden at der hænger dej ved. Lad kagerne køle af.

2
Færdig

Derefter

Kom cashewnødderne i en skål, dæk dem med rigeligt vand og lad dem udbløde i mindst 4 timer, gerne længere. Hæld vandet fra og blend nødderne i en minihakker, til de er helt findelt. Tilsæt vaniljepulver og blend flormelis i lidt ad gangen, til cremen er glat og ensartet.

3
Færdig

Til sidst

Kom cremen i en sprøjtepose og sprøjt den på kagerne eller smør den på toppen med en ske. Drys med tørrede spiselige blomster, krymmel eller hakket chokolade.

previous
Lun vintersalat med bagte jordskokker, ristede hasselnødder og salsa verde
next
Misosuppe med boghvedenudler

Add Your Comment