Chokolademousse | |
50 ml Baileys Salted Caramel | |
250 g god mørk chokolade | |
8 past. æggeblommer | |
1 dl flormelis | |
5 dl piskefløde | |
Karamelpopcorn | |
2 spsk. Baileys Salted Caramel | |
1 dl sukker | |
20 g smør, koldt og skåret i tern | |
1 lille tsk natron | |
50 g poppede popcorn | |
Derudover | |
2 dl piskefløde | |
Evt. guldstøv |
1 Færdig | FØRSTChokolademousse Smelt chokoladen i en skål over vandbad, den må ikke blive for varm. Pisk æggeblommer og flormelis til en lys og luftig æggesnaps. Hæld chokoladen i æggesnapsen i en tynd stråle, imens der piskes ved lav hastighed. Tilsæt din Baileys Salted Caramel. Pisk herefter fløden til en let skum i en anden skål, og vend den forsigtigt sammen med chokolade-æggeblandingen. Fordel chokolademoussen i portionsglas, og stil på køl i cirka 2 timer eller 1 time i fryseren. |
2 Færdig | DEREFTERKaramelpopcorn Smelt sukkeret i en tykbundet gryde. Rør i gryden undervejs med en træske, så sukkeret ikke brænder på. Når alt sukkeret er smeltet og er blevet til en gylden karamel, tilsætter du smørret lidt ad gangen og rører rundt, til det er smeltet. Tag gryden af varmen, tilsæt Baileys Salted Caramel og rør rundt. Tilsæt herefter natron, imens du rører i gryden. Vend popcornene hurtigt ned i karamellen, og hæld dem ud på et stykke bagepapir. Lad popcornene køle af, og hak eller bræk dem fra hinanden. |
3 Færdig | TIL SIDSTLige inden servering pynter du dine glas med chokolademousse med flødeskum, karamelpopcorn og eventuelt et drys guldstøv. Velbekomme! |