• Home
  • Dessert
  • CHOKOLADEMOUSSE MED BAILEYS SALTED CARAMEL OG KARAMELPOPKORN
CHOKOLADEMOUSSE MED BAILEYS SALTED CARAMEL OG KARAMELPOPKORN

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Chokolademousse
50 ml Baileys Salted Caramel
250 g god mørk chokolade
8 past. æggeblommer
1 dl flormelis
5 dl piskefløde
Karamelpopcorn
2 spsk. Baileys Salted Caramel
1 dl sukker
20 g smør, koldt og skåret i tern
1 lille tsk natron
50 g poppede popcorn
Derudover
2 dl piskefløde
Evt. guldstøv

CHOKOLADEMOUSSE MED BAILEYS SALTED CARAMEL OG KARAMELPOPKORN

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Chokolademousse

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, den må ikke blive for varm. Pisk æggeblommer og flormelis til en lys og luftig æggesnaps. Hæld chokoladen i æggesnapsen i en tynd stråle, imens der piskes ved lav hastighed. Tilsæt din Baileys Salted Caramel. Pisk herefter fløden til en let skum i en anden skål, og vend den forsigtigt sammen med chokolade-æggeblandingen. Fordel chokolademoussen i portionsglas, og stil på køl i cirka 2 timer eller 1 time i fryseren.

2
Færdig

DEREFTER

Karamelpopcorn

Smelt sukkeret i en tykbundet gryde. Rør i gryden undervejs med en træske, så sukkeret ikke brænder på. Når alt sukkeret er smeltet og er blevet til en gylden karamel, tilsætter du smørret lidt ad gangen og rører rundt, til det er smeltet. Tag gryden af varmen, tilsæt Baileys Salted Caramel og rør rundt. Tilsæt herefter natron, imens du rører i gryden. Vend popcornene hurtigt ned i karamellen, og hæld dem ud på et stykke bagepapir. Lad popcornene køle af, og hak eller bræk dem fra hinanden.

3
Færdig

TIL SIDST

Lige inden servering pynter du dine glas med chokolademousse med flødeskum, karamelpopcorn og eventuelt et drys guldstøv.

Velbekomme!

previous
Små røde julekugler
next
Blækspruttesalat

Add Your Comment