Chokolademacarons med hasselnød

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Kakaobunde
150 g flormelis
130 g mandelmel
20 g kakaopulver
110 g æggehvider
150 g sukker
50 g vand
Hasselnøddeganache
180 g Azélia 30 % fra Valrhona
120 ml piskefløde
30 g glukosesirup
1 nip salt

Chokolademacarons med hasselnød

Af: Maja Vase, fra bogen 'Majas Kager'

Sådan gør du

1
Færdig

Kakaobunde

Sigt flormelis, mandelmel og kakaopulver i en skål og rør 55 g æggehvider i blandingen. Bring sukker og vand i kog i en lille gryde og varm det til op til 118 grader. Pisk de resterende 55 g æggehvider stive i en skål og hæld den 118 grader varme sukkerlage ned i æggehviderne i en tynd stråle under konstant piskning. Pisk videre, til marengsen er sej og blank og næsten afkølet.

Vend lidt af marengsen i mandelblandingen, så den bliver smidig, og derefter forsigtigt resten. Kom dejen i en sprøjtepose med en lille, rund tylle og sprøjt små cirkler (3 cm i diameter) ud på en bageplade med bagepapir. Bag bundene i ovnen ved 150 grader varmluft i ca. 10 minutter og lad dem køle af.

2
Færdig

Hasselnøddeganache

Smelt chokoladen i en skål over vandbad og tag skålen af varmen. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og får en smuk, blank overflade. Tilsæt salt og stavblend. Kom ganachen i en skål og sæt den køleskabet i et par timer, til ganachen har sat sig.

Kom ganachen i en sprøjtepose med en lille, rund tylle og sprøjt ganache ud på halvdelen af bundene. Saml kagerne med de resterende bunde. Opbevar de færdige macarons i køleskabet indtil servering.

Saml gerne dine macarons et par dage før servering, så bunde og fyld ’smelter’ sammen og får den rette, seje, bløde konsistens.

previous
Myntekage med mørk chokolade
next
Små karameltærter med peanuts

Add Your Comment