# × luk
Chokoladebombe med hindbær og saltkaramel

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Browniebund
100 g smør
100 g god mørk chokolade
100 g lyst rørsukker
3 æg, str. M
65 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
50 g valgfrie nødder fx pistacienødder, hasselnødder eller valnødder
Saltkaramel
100 g hvidt sukker
¾ dl piskefløde
Et nip salt
Trøffelcreme
2 blade husblas
90 g god mørk chokolade
160 g æggeblomme
35 g hvidt sukker
1¾ dl piskefløde
3 dl piskefløde
I øvrigt
500 g friske hindbær
Sukkerperler

Chokoladebombe med hindbær og saltkaramel

Af: Annemette Voss i 'Lagkagebogen' / Foto: Maja Vase

Sådan gør du

Om det her egentlig kan klassificeres som en lagkage … Ja, det er jeg måske lidt i tvivl om. Men der er da et lag kage, et lag saltkaramel, et lag mousse og et lag hindbær. Så en kage i lag – det er det i hvert fald! Og den smager vidunderligt, hvis man altså er til kraftig chokolade og masser af sursøde hindbær.

1
Færdig

Browniebund

Smelt smør og hakket chokolade over svag varme til ensartet chokoladesmør. Rør sukker og æg godt sammen – det skal ikke piskes. Bland hvedemel med bagepulver, og sigt det. Kom æggeblandingen i chokoladesmørret skiftevis med melet, og vend det hele sammen. Til slut tilsættes grofthakkede nødder. Fordel dejen i en bageform (23 cm i diameter) beklædt med bagepapir på bunden, og bag browniebunden ved 165 grader i ca. 30 min., til den har samlet sig. Lad bunden køle af, inden den anvendes i kagen.

2
Færdig

Saltkaramel

Smelt sukkeret ved middel varme uden omrøring i en lille, tykbundet gryde. Når det er helt smeltet, røres det sammen med fløden, som tilsættes ad to omgange under omrøring. Kog karamellen ved lav varme i 5 min., til den er tyknet, og tilsæt så salt. Lad karamellen køle af ved stuetemperatur, til den er smørbar, men holder formen.

Placer browniebunden i en rengjort springform med et stykke kageplast langs kanten. Fordel saltkaramellen på bunden – gerne et par cm fra kanten.

3
Færdig

Trøffelcreme

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 15 min. Hak chokoladen fint, og kom den i en dyb skål. Pisk æggeblommer og sukker sammen i en anden lille skål. Varm 1¾ dl piskefløde op i en lille gryde, til det lige akkurat koger, og skru ned for varmen til middel. Hæld æggesnapsen i fløden i en tynd stråle, mens du fortsat pisker, indtil massen langsomt tykner. Tag gryden af varmen, og hæld den varme, tyknede æggefløde over chokoladen. Rør det godt sammen til en jævn masse. Tilsæt udblødt og afdryppet husblas, og rør det godt sammen. Lad chokolademassen køle af i køleskabet i ca. 3 timer, til den er køleskabskold. Rør chokolademassen lind. Pisk de 3 dl piskefløde til et fast flødeskum, og vend lidt efter lidt flødeskummet i chokolademassen, indtil du opnår den konsistens og smag, som du ønsker. Det vil sige, at du ikke nødvendigvis behøver at bruge al flødeskummet.

4
Færdig

Anretning

Dekorer med friske hindbær og et par sukkerperler. Server gerne kagen halvfrossen – det er faktisk superlækkert.

previous
Intens lagkage med havtorn og lakrids
next
Buddhabowl

Add Your Comment