1 l fløde 9 % | |
20 g glukose | |
200 g sukker | |
260 g ristede hasselnødder | |
1 dl æggeblommer | |
1 blad husblas | |
65 g sukker | |
½ l mælk | |
½ l fløde | |
225 g æggeblommer | |
160 g Trimolin (invertsukker, kan f.eks. købes hos kagebutikken.dk) | |
10 g salt | |
5 blade husblas | |
100 g sukker | |
100 g smør | |
100 g mel | |
75 g maltmel | |
50 g chokolade, revet, til servering |
1 Færdig | FørstLav hasselnøddeis ved at koge fløde, glukose, sukker og hasselnødder op, og lad det trække i 60 minutter. Blend massen, og kom den i en gryde. Varm den op til 83 grader under omrøring. Blød husblassen ud i vand, og rør den ud i den varme ismasse. |
2 Færdig | DerefterLav karamelsifon ved at fordele sukkeret på en pande. Lad det smelte og karamellisere. Tilsæt mælk og fløde og rør rundt. Tilsæt æggeblommer samt Trimolin, og varm massen op til 85 grader under omrøring. Tilsæt salt og udblødt husblas. Rør rundt, og køl massen af. Kom den på en sifonflaske. |
3 Færdig | OgLav maltcrumble ved at blande sukker, smør, mel og maltmel sammen. Fordel melet på bageplader, og bag ved 140 grader varmluft i 30 minutter. Skru ned til 120 grader, og bag i yderligere 30 minutter. Hold øje undervejs. |
4 Færdig | Til sidstAnret karamelsifonen i bunden af en dyb tallerken. Læg herpå en kugle hasselnøddeis, og drys med maltcrumbe og revet chokolade. |