Chokolade-hasselnøddessert

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 l fløde 9 %
20 g glukose
200 g sukker
260 g ristede hasselnødder Bagt i en ovn ved 200 grader i ca. 8 min. Fjern skallerne efter bagning.
1 dl æggeblommer
1 blad husblas
65 g sukker
½ l mælk
½ l fløde
225 g æggeblommer
160 g Trimolin (invertsukker, kan f.eks. købes hos kagebutikken.dk)
10 g salt
5 blade husblas
100 g sukker
100 g smør
100 g mel
75 g maltmel
50 g chokolade, revet, til servering

Chokolade-hasselnøddessert

Af: Søren Selin og Nicolaj Køster / Foto: Stine Christiansen

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Lav hasselnøddeis ved at koge fløde, glukose, sukker og hasselnødder op, og lad det trække i 60 minutter. Blend massen, og kom den i en gryde. Varm den op til 83 grader under omrøring. Blød husblassen ud i vand, og rør den ud i den varme ismasse.

2
Færdig

Derefter

Lav karamelsifon ved at fordele sukkeret på en pande. Lad det smelte og karamellisere. Tilsæt mælk og fløde og rør rundt. Tilsæt æggeblommer samt Trimolin, og varm massen op til 85 grader under omrøring. Tilsæt salt og udblødt husblas. Rør rundt, og køl massen af. Kom den på en sifonflaske.

3
Færdig

Og

Lav maltcrumble ved at blande sukker, smør, mel og maltmel sammen. Fordel melet på bageplader, og bag ved 140 grader varmluft i 30 minutter. Skru ned til 120 grader, og bag i yderligere 30 minutter. Hold øje undervejs.

4
Færdig

Til sidst

Anret karamelsifonen i bunden af en dyb tallerken. Læg herpå en kugle hasselnøddeis, og drys med maltcrumbe og revet chokolade.

previous
Lammebov med kantareller og stegt romaine
next
Hindbær og majs

Add Your Comment