• Home
  • Chiliolie med hvidløg og rosmarin
Chiliolie med hvidløg og rosmarin

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

100 ml 2/5 cup rapsolie rapsolie
2 fed 2 fed hvidløg hvidløg
1/2 spsk 1/2 tablespoon chiliflager chiliflager
8 nåle frisk 8 nåle frisk rosmarin rosmarin

Chiliolie med hvidløg og rosmarin

Af: Katharina Kjeldgaard / Foto: Katharina Kjeldgaard

Lad dig ikke skræmme. Denne olie er faktisk ret mild i smagen, så du behøver ikke være vild med stærk mad for at kunne bruge den. Når du giver olien, kan du fx give den sammen med et gavekort til en god pizzabiks eller med et lækkert brød, som modtageren kan dyppe i olien. Opskriften giver en ret lille portion, så du kan sagtens lave dobbeltportion.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Varm olien op i en lille pande ved middelvarme.

2
Færdig

DEREFTER

Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i 1-2 mm tykke skiver. Kom hvidløget på panden, når olien er varm, og lad det simre i 2-3 minutter. Tilsæt så rosmarin og chiliflager. Lad det simre videre i 2 minutter, og tag det af varmen.

3
Færdig

TIL SIDST

Lad olien køle helt af, før du hælder den på en steriliseret flaske. Det er nemmest, hvis du bruger en tragt.

previous
Limoncello
next
Brændte mandler

Add Your Comment