100 ml rapsolie | |
2 fed hvidløg | |
1/2 spsk chiliflager | |
8 nåle frisk rosmarin |
Lad dig ikke skræmme. Denne olie er faktisk ret mild i smagen, så du behøver ikke være vild med stærk mad for at kunne bruge den. Når du giver olien, kan du fx give den sammen med et gavekort til en god pizzabiks eller med et lækkert brød, som modtageren kan dyppe i olien. Opskriften giver en ret lille portion, så du kan sagtens lave dobbeltportion.
1 Færdig | FØRSTVarm olien op i en lille pande ved middelvarme. |
2 Færdig | DEREFTERPil hvidløgsfeddene, og skær dem i 1-2 mm tykke skiver. Kom hvidløget på panden, når olien er varm, og lad det simre i 2-3 minutter. Tilsæt så rosmarin og chiliflager. Lad det simre videre i 2 minutter, og tag det af varmen. |
3 Færdig | TIL SIDSTLad olien køle helt af, før du hælder den på en steriliseret flaske. Det er nemmest, hvis du bruger en tragt. |