3 store løg | |
1 rød peberfrugt | |
2 spsk olivenolie | |
2 fed hvidløg | |
700 g mosede tomater fra flaske eller brik | |
1 tsk oregano | |
2 tsk stødt spidskommen | |
¼ tsk røget paprika | |
½ tsk chiliflager | |
2 dl øl, fx pilsner eller Corona | |
1 grøn peberfrugt | |
250 g grønne bønner | |
750 g kogte sorte bønner (3 dåser) | |
15 g mørk chokolade | |
Salt og peber | |
Tilbehør | |
1 bundt frisk oregano, persille eller koriander | |
300 g amarant |
1 Færdig | FørstHak løgene groft og skær den røde peberfrugt i tern. Steg løg og peberfrugt i olien i en stor gryde ved middelhøj varme i ca. 10 minutter. Hak hvidløgsfeddene fint og steg dem med i et par minutter. Tilsæt tomater, oregano, spidskommen, paprika, chili og øl. Lad saucen simre i 30 minutter under låg. |
2 Færdig | DerefterSkær den grønne peberfrugt i tern. Nip bønnerne og skær dem i stykker på 1 cm. Kom grøn peber, grønne bønner og sorte bønner i saucen og kog i endnu 5 minutter. Hak chokoladen og lad den smelte i saucen. Smag til med salt og peber og evt. mere chili. |
3 Færdig | OgKog amarant op i en gryde med 5 dl vand. Skru ned til helt lav varme og lad den simre i 20 minutter. Lad den trække i endnu 5 minutter med låg. Rør lidt salt i og løsn den med en gaffel. |
4 Færdig | Til sidstServér chili sin carnen med et drys hakkede krydderurter og kogt amarant. Tip: Servér gerne quinoa, ris eller brød til chilien i stedet for amarant. |