Chili sin carne med amarant

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

3 store løg
1 rød peberfrugt
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
700 g mosede tomater fra flaske eller brik
1 tsk oregano
2 tsk stødt spidskommen
¼ tsk røget paprika
½ tsk chiliflager
2 dl øl, fx pilsner eller Corona
1 grøn peberfrugt
250 g grønne bønner
750 g kogte sorte bønner (3 dåser)
15 g mørk chokolade
Salt og peber
Tilbehør
1 bundt frisk oregano, persille eller koriander
300 g amarant

Chili sin carne med amarant

Opskrift og foto: fra bogen 'Geniale grønne proteiner' af Anders Nedergaard og Christine Bille Nielsen

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Hak løgene groft og skær den røde peberfrugt i tern. Steg løg og peberfrugt i olien i en stor gryde ved middelhøj varme i ca. 10 minutter. Hak hvidløgsfeddene fint og steg dem med i et par minutter. Tilsæt tomater, oregano, spidskommen, paprika, chili og øl. Lad saucen simre i 30 minutter under låg.

2
Færdig

Derefter

Skær den grønne peberfrugt i tern. Nip bønnerne og skær dem i stykker på 1 cm. Kom grøn peber, grønne bønner og sorte bønner i saucen og kog i endnu 5 minutter. Hak chokoladen og lad den smelte i saucen. Smag til med salt og peber og evt. mere chili.

3
Færdig

Og

Kog amarant op i en gryde med 5 dl vand. Skru ned til helt lav varme og lad den simre i 20 minutter. Lad den trække i endnu 5 minutter med låg. Rør lidt salt i og løsn den med en gaffel.

4
Færdig

Til sidst

Servér chili sin carnen med et drys hakkede krydderurter og kogt amarant.

Tip: Servér gerne quinoa, ris eller brød til chilien i stedet for amarant.

previous
Grøntsagstærte med hvide bønner
next
Multinbønnesalat med feta og oliven

Add Your Comment