Chili con carne

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

250 g sorte bønner
500 g skært oksekød, skåret i tern
Økologisk smør
2 løg, hakkede
5 fed hvidløg, hakkede
2 chilier, hakkede
1 spsk spidskommen
2 laurbærblade
1 hel kanelstang
1 tsk korianderfrø
1 glas tomatpuré
1 dåse hakkede tomater
40 g mørk chokolade, 85%
Lidt havsalt
Lidt peber
½ bundt basilikum
½ bundt persille
½ bundt koriander

Chili con carne

Af: Louise Bruun og Torben Kitaj fra bogen 'Sund med chokolade'

Sådan gør du

En af mine yndlingsretter! Den er fuld af kærlighed og rigtig godt kød. Jeg laver den altid med lækkert skært oksekød. Krydderierne, der skal i, virker fordøjelsesfremmende og varmende og smager og dufter vidunderligt. Det er en rigtig god vintersimreret, der kræver tid og tålmodighed. Jo læn­gere tid, den får lov at simre, jo lækrere bliver den. Chokola­den giver et final touch: en rund og intens sødme.

1
Færdig

Først

Bønnerne lægges i blød natten over. Vandet skal dække bønnerne helt og gerne et par centimeter over. Kasser vandet, og kog bønnerne i nyt vand i ca. 1 time.

2
Færdig

Derefter

Kødet brunes i smørret. Tilsæt løg, hvidløg, chili og alle krydderierne, og brun det hele lidt af – det må ikke tage for meget farve.

3
Færdig

Til sidst

Tilsæt tomater, de kogte bønner og lidt vand, så det dækker kødet. Lad din chili con carne koge i ca. 1-3 timer, eller til kødet er mørnet. Smag til med chokolade, salt og peber, og top med det grønne drys af basilikum, persille og koriander.

previous
Linsesalat med rødbede, hasselnødder og kakaonibs
next
Cape Fynbos Gin

Add Your Comment