250 g sorte bønner | |
500 g skært oksekød, skåret i tern | |
Økologisk smør | |
2 løg, hakkede | |
5 fed hvidløg, hakkede | |
2 chilier, hakkede | |
1 spsk spidskommen | |
2 laurbærblade | |
1 hel kanelstang | |
1 tsk korianderfrø | |
1 glas tomatpuré | |
1 dåse hakkede tomater | |
40 g mørk chokolade, 85% | |
Lidt havsalt | |
Lidt peber | |
½ bundt basilikum | |
½ bundt persille | |
½ bundt koriander |
En af mine yndlingsretter! Den er fuld af kærlighed og rigtig godt kød. Jeg laver den altid med lækkert skært oksekød. Krydderierne, der skal i, virker fordøjelsesfremmende og varmende og smager og dufter vidunderligt. Det er en rigtig god vintersimreret, der kræver tid og tålmodighed. Jo længere tid, den får lov at simre, jo lækrere bliver den. Chokoladen giver et final touch: en rund og intens sødme.
1 Færdig | FørstBønnerne lægges i blød natten over. Vandet skal dække bønnerne helt og gerne et par centimeter over. Kasser vandet, og kog bønnerne i nyt vand i ca. 1 time. |
2 Færdig | DerefterKødet brunes i smørret. Tilsæt løg, hvidløg, chili og alle krydderierne, og brun det hele lidt af – det må ikke tage for meget farve. |
3 Færdig | Til sidstTilsæt tomater, de kogte bønner og lidt vand, så det dækker kødet. Lad din chili con carne koge i ca. 1-3 timer, eller til kødet er mørnet. Smag til med chokolade, salt og peber, og top med det grønne drys af basilikum, persille og koriander. |