Ceviche af helleflynder med grapefrugt, padronpeber og basilikum

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

20 skiver tyndskåret frisk helleflynder
4 lime
2 grapefrugter
1 rødløg
3 padronpebre
1/2 Grøn chili
1 tsk. Groft salt
1/2 bundt frisk basilikum
2 spsk. olivenolie
Sort peber
30 g. pistacienødder u. skal

Ceviche af helleflynder med grapefrugt, padronpeber og basilikum

Af: Stephanie Spangsberg / Foto: PR

Ceviche, der i sin enkelhed er citrusmarineret frisk fisk, er oprindeligt fra det mexicanske køkken, men er med tiden blevet populært i mange andre verdenskøkkener. Du kan lave ceviche af det meste fisk, og endda også skaldyr, men til denne ret bruger jeg helleflynder, der er en lys fisk. Jeg får hjælp af min lokale fiskehandler til at skære den friske fisk helt tyndt og fint ud i skiver. Så spørg endelig din fiskehandler til råds. Det er vigtigt, at fisken er helt frisk og har ligget på is/frost, inden du anvender den til ceviche, da det jo er en rå anretning. Jeg serverer min ceviche enten som en forret eller som en del af et salatbord. Den går til det meste.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Fordel tynde skiver af helleflynder på et fladt fad
med kant eller i en foliebakke. Pres saften fra limefrugterne og den ene grapefrugt udover. Snit rødløget i tynde halve ringe, og skær padronpebre og evt. grøn chili i tynde skiver. Fordel både løg, padronpeber og chili ud over fisken. Drys groft salt udover. Stil den marinerede fisk på køl i 30 minutter.

2
Færdig

TIL SIDST

Når fisken tages ud af køleskabet, anrettes den med blade af frisk basilikum, olivenolie, friskværnet sort peber og grofthakkede pistacienødder. Servér straks.

previous
OVNBAGT HOKKAIDO MED BLOMKÅLSCOUSCOUS
next
Kokosyoghurt

Add Your Comment