Ceviche, der i sin enkelhed er citrusmarineret frisk fisk, er oprindeligt fra det mexicanske køkken, men er med tiden blevet populært i mange andre verdenskøkkener. Du kan lave ceviche af det meste fisk, og endda også skaldyr, men til denne ret bruger jeg helleflynder, der er en lys fisk. Jeg får hjælp af min lokale fiskehandler til at skære den friske fisk helt tyndt og fint ud i skiver. Så spørg endelig din fiskehandler til råds. Det er vigtigt, at fisken er helt frisk og har ligget på is/frost, inden du anvender den til ceviche, da det jo er en rå anretning. Jeg serverer min ceviche enten som en forret eller som en del af et salatbord. Den går til det meste.
1 Færdig | FØRSTFordel tynde skiver af helleflynder på et fladt fad |
2 Færdig | TIL SIDSTNår fisken tages ud af køleskabet, anrettes den med blade af frisk basilikum, olivenolie, friskværnet sort peber og grofthakkede pistacienødder. Servér straks. |