15-30 g Gastrounika Gold caviar | |
1 stk Hokkaido-græskar | |
100 g Saltet smør | |
5 dl Piskefløde | |
3 dl Sødmælk | |
125 g Grana Padano | |
Hybenroseeddike | |
25 g Græskarkerner | |
Havsalt |
1 Færdig | FØRSTFlæk græskarret og skrab kernerne ud. |
2 Færdig | DEREFTERSkær reelle stykker og skær dem pænt til. |
3 Færdig | OGBag græskarstykkerne med en god klat smør og lidt salt til de er møre, men stadig faste. |
4 Færdig | OGResterne af græskarret skæres i grove stykker, kommes i en gryde og dækkes halv af fløde og halvt af mælk. Kog græskarret helt mørt og kom nu i en blender, uden selve kogevæsken. |
5 Færdig | OGMens der blendes, rives Grana Padano groft og kommes i når græskarmassen er helt lind. Der smages også til med salt og en smule hybenroseeddike. Lad nu massen køle af. |
6 Færdig | OGGræskarkerner ristes let på tør pande, indtil de ’puffer’ og tages hurtigt af panden. |
7 Færdig | OGKort inden anretning smages fløden til med hybenroseeddike og en smule salt. |
8 Færdig | TIL SIDSTAnret det bagte græskar centralt på en lille tallerken med lidt dybde, flankeret af græskar-/ostecrèmen. Top det bagte græskar med caviar, og crèmen med ristede græskarkerner. Kom en skefuld af den parfumerede fløde rundt om anretningen – gerne inde ved gæsten. |