120 g dansk kalveinderlår, frossent | |
1 stor rødbede, skrællet og revet på rivejern | |
1 kvist rosmarin, grofthakket | |
1 finthakket skalotteløg | |
Saft af 1 citron | |
6 spsk olivenolie | |
Salt | |
Peber | |
35 g rød salat | |
Lidt rød skovsyre eller engsyre | |
50 g tørrede karljohansvampe, malet til pulver i blender | |
1 spsk god vincotto | |
Maldon-salt | |
4 spsk kapers i havsalt, udvandet | |
2 æggeblommer | |
1 tsk dijonsennep | |
Rødvinseddike | |
1½ dl rapsolie | |
1½ dl olivenolie |
1 Færdig | FørstKom kapers, æggeblommer og sennep op i en blender og kør på høj hastighed. Tilsæt olie lidt ad gangen, og smag til med eddike og salt. |
2 Færdig | DerefterTag kalven ud af fryseren en halv time, inden du skal bruge den. |
3 Færdig | OgSmør lidt mayonnaise på en tallerken. Skær kalven i tynde skiver på en pålægsmaskine eller med en meget skarp kniv. Læg kødet over mayonnaisen. |
4 Færdig | OgVend rødbeder og skalotteløg i olivenolie og citronsaft, og smag til med rosmarin og salt. Læg lidt af rødbedesalaten i tre pletter på hver sin tallerken. |
5 Færdig | Til sidstDryp lidt vincotto oven på kødet, og krydr med lidt flagesalt. Pynt med salatblade og skovsyre. Til sidst drysser du med lidt karljohan-pulver. |