80 ml espresso – f.eks. Nespresso Vertuo Barista Bianco Leggero, som fungerer rigtig godt med mælk | |
80 ml let- eller sødmælk – kan erstattes med laktosefri mælk eller plantedrik | |
1 knivspids stødt kardemomme – alternativt stødt allehånde | |
1 hel kanelstang | |
Limeskal fra en kvart lime |
Både kanel og kardemomme er velkendte klassikere blandt vinterens krydderier, men er du ikke til den traditionelle chai, er der andre muligheder for at krydre din kaffe i de kolde måneder. Niels Østergaard, der er autodidakt kaffeekspert og kaffeambassadør for Nespresso, har givet sit bud på en krydret cappuccino. Den laves nemt med en Nespressomaskine, men fungerer også i bedste stil uden. Her får du opskriften på en lækker cappuccino med et twist af lime.
1 Færdig | FørstStart med at hælde mælk i en mælkeskummer eller gryde. Tilsæt dit krydderi og varm mælken op, til den er max 70 grader. Hvis du kun har en gryde, kan du evt. prøve at piske dig til lidt skum, og ellers klarer din mælkeskummer arbejdet for dig. |
2 Færdig | Til sidstTilsæt din kanelstang i en kaffekop og bryg en espresso. Hæld den varme mælk i koppen og riv til sidst lidt limeskal over den færdige kaffe. |