En berberi-and eller 8 andelår | |
250 g grønne oliven (med sten) | |
1 laurbærblad | |
2 spsk olie | |
500 g tomater (eller to dåser flåede tomater) | |
6 skalotteløg | |
5 fed hvidløg | |
Salt og peber |
1 Færdig | FørstLårene og brystet deles i to stykker og svitses i en god olivenolie sammen med de pillede skalotteløg i en stor, tykbundet gryde med tætsluttende låg. Det kan tage sin tid at få skrællen af de små løg og er man doven anlagt, kan man give dem et hurtigt opkog i vand. Køl løgene af med koldt vand efterfølgende, så er det hurtigere og nemmere at få dem pillet. |
2 Færdig | Til sidstNår anden er blevet gylden tilsættes to dåser flåede tomater eller friske tomater og et glas grønne oliven med sten men uden væde, 1 laurbærblad, 5 fed hvidløg, 15 peberkorn og en teskefuld groft salt. Tilsæt eventuelt lidt vand og bring retten i kog. Så snart væden begynder at boble skrues der ned på lavt blus og låget lægges på gryden. Lad retten simre til det er mørt og tjek så med spidsen af en skarp kniv at kødet er mørt. Stritter kniven imod, skal anden simre lidt længere. Server retten med løse ris, bulgur eller couscous til. |