Canard aux olives (and med oliven)

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

En berberi-and eller 8 andelår
250 g grønne oliven (med sten)
1 laurbærblad
2 spsk olie
500 g tomater (eller to dåser flåede tomater)
6 skalotteløg
5 fed hvidløg
Salt og peber

Canard aux olives (and med oliven)

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Lårene og brystet deles i to stykker og svitses i en god olivenolie sammen med de pillede skalotteløg i en stor, tykbundet gryde med tætsluttende låg. Det kan tage sin tid at få skrællen af de små løg og er man doven anlagt, kan man give dem et hurtigt opkog i vand. Køl løgene af med koldt vand efterfølgende, så er det hurtigere og nemmere at få dem pillet.

2
Færdig

Til sidst

Når anden er blevet gylden tilsættes to dåser flåede tomater eller friske tomater og et glas grønne oliven med sten men uden væde, 1 laurbærblad, 5 fed hvidløg, 15 peberkorn og en teskefuld groft salt. Tilsæt eventuelt lidt vand og bring retten i kog. Så snart væden begynder at boble skrues der ned på lavt blus og låget lægges på gryden. Lad retten simre til det er mørt og tjek så med spidsen af en skarp kniv at kødet er mørt. Stritter kniven imod, skal anden simre lidt længere. Server retten med løse ris, bulgur eller couscous til.

previous
Hvidkålssalat med mandarin, dadler, ristede valnødder og feta
next
Brandade de morue (mos af saltet torsk)

Add Your Comment