Butterdejssnack | |
2 plader frossen butterdej | |
2 modne pærer, fx conferencepærer | |
Ca. 70 g blåskimmelost 60+, fx Blue Ocean | |
4 små kviste frisk rosmarin | |
Marinade | |
1½ spsk. figenbalsamico | |
½ spsk. flydende honning | |
1 tsk. stærk sennep | |
2 tsk. tør sherry |
1 Færdig | FørstTø butterdejspladerne op. Skyl imens pærerne og dup dem tørre. Halver pærerne og skær kernehus og stilk fra. Del butterdejspladerne på tværs og læg dem på en plade med bagepapir. Anret de halve pærer på butterdejspladerne med skærefladen opad. Hvis pærerne står og vipper, så skær en tynd skive af bunden. Skær osten i skiver, og fordel dem ovenpå pærerne. Pynt med rosmarinkviste. |
2 Færdig | DerefterPisk marinaden kraftigt, så den bliver sammenhængende og dryp den forsigtigt over pærer og ost. Bag butterdejssnacksene midt i ovnen, til kanterne hæver, er let gyldne, og osten er smeltet ca. 15 minutter ved 200°. |
3 Færdig | Til sidstServer butterdejssnacksene lune, fx med et glas kold tør spumante. Tip: Butterdejssnacksene kan sagtens forberedes, før gæsterne kommer. Hæld først marinaden på lige inden bagning. De er også velegnede som en del af en osteanretning sammen med et glas iskold tør sherry. |