Paneer | |
2 l sødmælk | |
1 dl citronsaft | |
Sauce | |
2 løg | |
4 fed hvidløg | |
25 g ingefær | |
2 grønne chilipebre | |
50 g cashewnødder | |
50 g smør | |
2 tsk. garam masala | |
1 tsk. chilipulver - kasmiri, hvis muligt | |
1 tsk. sukker | |
1 tsk. gurkemeje | |
1 tsk. spidskommen | |
2 dåser hakkede tomater | |
2 ½ dl fløde | |
1 portion paneer skåret i store tern | |
Koriander og cashewnødder til pynt | |
Salt |
Paneer er en indisk hytteost, som du nemt kan lave selv. Men vær opmærksom på, at du skal lave den et par timer før, du skal bruge den - alternativt dagen forinden. Du kan bruge paneer i et væld af indiske retter. Her har jeg brugt den i en klassisk butter-curry.
1 Færdig | FørstLæg et ostelærred i en si over en stor skål. Alternativt kan du bruge et helt rent, kogt viskestykke. Hæld mælken i en gryde, og bring den i kog under omrøring. Tilsæt citronsaften lidt efter lidt, til mælken skiller. Hæld massen i sien, så den flydende væske kan løbe fra. Skyl den faste del under rindende vand, saml så ostelærredet, og pres den overskydende væde ud. Sæt osten på køl under pres, stadig i ostelærredet, i et par timer inden brug. Hvis du ikke skal bruge al din paneer på én gang, kan du gemme den i fryseren. |
2 Færdig | DerefterNår du skal lave din sauce, starter du med at pille og hakke løgene og hvidløgene. Skræl ingefæren, og hak den. Hak chilierne - kasser eventuelt kernerne. Udblød cashewnødderne i varmt vand i 15 minutter. Smelt smørret i en gryde, og sauter løgene, hvidløgene, ingefæren og chilierne i. Tilsæt krydderierne, sukkeret, cashewnødderne og de hakkede tomater, og lad det simre i et par minutter. Tilsæt fløden, og blend saucen. Er den for tyk, kan du komme en smule vand i. Kom dine paneer i saucen, og varm den op igen. Pynt med koriander og eventuelt ekstra cashewnødder. |
3 Færdig | Til sidstServér med ris. |