Butter chicken

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

500 g udbenede stykker af kyllingelår
1 kop tyk, græsk yoghurt
1 tsk revet ingefær
1 tsk revet hvidløg
2 tsk Garam masala
1 tsk rødt chilipulver (eller paprika)
1 tsk citronsaft
½ tsk tørret bukkehornpulver
2 tsk vegetabilsk olie
Smør
Salt
Til karryen
600 g hakkede tomater
6-8 bælge grøn kardemomme
½ tsk hakket hvidløg
1 spsk revet ingefær
2 finthakkede, grønne chilier
1½ tsk rødt chilipulver (eller rød paprika)
2 spsk smør
50 ml creme fraiche
3/4 tsk tørret bukkehornpulver
1 tsk honning

Butter chicken

Af: Karan Gokani / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Start med at mikse alle ingredienserne til din chicken tikka, og marinér herefter kyllingen i marinaden. Lad det stå og trække i 4 til 24 timer i dit køleskab

2
Færdig

Derefter

Pensl kødet med vegetabilsk olie, og steg det i en varm ovn på 220 grader i 18-20 minutter, hvor du vender kødet halvvejs og pensler med olie igen. Vær opmærksom på, at stegetiden kan afhænge af kødets størrelse.

3
Færdig

Og

Slut af med at pensle det færdigstegte kød meget rundhåndet med smeltet smør.

4
Færdig

Og

Nu skal du lave din karry. Start med at fjerne frøene fra kardemommebælgene. Varm halvdelen af smørret i en gryde, og tilføj kardemommefrøene og hvidløget.

5
Færdig

Og

Når retten syder, kommer du tomaterne ned til smørret og steger ved medium varme, til tomaterne er blevet bløde. Fjern dem så fra varmen, og lad dem køle af. Når de er kølede af, blender du dem til en puré, og sir dem gennem en sigte.

6
Færdig

Og

Varm anden halvdel af smørret op i en ren gryde, tilsæt ingefær og grøn chili, når smørret er varmet op, og lad det stege i et minut. Tilsæt nu din tomatpuré, rød chili, tørrede bukkehorn og chicken tikka-stykker, og lad det hele simre i 10 minutter.

7
Færdig

Til sidst

Til sidst rører du creme fraiche og honning i og smager til med salt.

previous
Haldi-grøntsager
next
Fiske- eller vegetarisk moilee

Add Your Comment