3 dl sorte ris | |
½ mango | |
2 avocadoer | |
3 forårsløg | |
75 g spinat | |
1 håndfuld koriander | |
indisk blomkål | |
1 blomkål | |
2 spsk. olivenolie | |
2 tsk. gurkemeje | |
2 tsk. garam masala | |
Salt | |
Sprøde kikærter | |
1 ds. kikærter | |
1 spsk. olivenolie | |
½ tsk. salt | |
Grøn chutney | |
2 forårsløg | |
2 fed hvidløg | |
2 bundter koriander | |
1 bundt mynte | |
Saften af 1 lime | |
ingefær, svarende til spidsen af en tommelfinger | |
2 spsk. olivenolie | |
½ tsk. salt |
Jeg lover ikke, at du bliver en sand buddha af at spise denne, men de indiske smage og krydderier får dig muligvis til at udbryde “aummmm” og “namasté” med stort velbehag.
1 Færdig | FørstKog de sorte ris efter anvisningen på pakken. Lav de indiske ristede blomkål med tilhørende sprøde kikærter og grøn chutney (Se herunder). Skræl mangoen, og skær den ud i tynde skiver. Skær avocadoerne ud i skiver. Skær forårsløgene ud i tynde skiver. |
2 Færdig | Indisk blomkålTænd ovnen på 175 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir. Fjern bladene fra blomkålen, og del den i mindre buketter. Fordel buketterne på en bageplade, og vend dem i olivenolie. Drys med gurkemeje, garam masala og salt, og vend rundt. Sæt bagepladen i ovnen i 30 minutter, til buketterne er gyldne. Lav imens de ristede kikærter og den grønne chutney. |
3 Færdig | Sprøde kikærterTænd ovnen på 175 grader. Dræn kikærterne fra dåsen, og skyl dem i en sigte. Hæld kikærterne over på et rent viskestykke, og tør dem godt. Fordel kikærterne på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i olivenolie, og drys med salt. Sæt bagepladen i ovnen i 20-30 minutter, til kikærterne er gyldne og helt sprøde. |
4 Færdig | Grøn chutneySkær top og bund af forårsløg, og pil hvidløgsfed. Kom dernæst alle ingredienserne i en blender eller anden køkkenmaskine, og kør, til du får en jævn konsistens. |
5 Færdig | Til sidstAnret det hele sammen i skåle, pynt med koriander, og servér straks. |