1,125 kg mel | |
750 g smør | |
600 g melis | |
400 g sirup | |
100 g mørk farin | |
125 g mørk bitter chokolade | |
15 g potaske rørt ud i rosenvand | |
100 g sukat | |
125 g pomeransskal | |
1 stang vanilje | |
250 g mandler |
1 Færdig | FørstBland smør, sukker, sirup, farin og chokolade og kog op i en gryde, til sukkeret er opløst. |
2 Færdig | DerefterTag gryden af varmen og rør fyldet – der skal være finthakket, også vaniljestangen – i sammen med den udrørte potaske. |
3 Færdig | OgVent, til blandingen er kold, og ælt så melet i. Form dejen til 5-6 lange pølser og læg dem i fryseren. |
4 Færdig | OgSkær dejen ud i skiver til kager. De er nemmest at skære på en pålægsmaskine, mens dejen stadig er frossen. |
5 Færdig | Til sidstLæg kagerne på en plade med bagepapir og bag dem 5-6 minutter i ovnen ved 200 grader. |