Brownie

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Brownie
120 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona
60 g smør
2 æg
180 g sukker
30 g hvedemel
10 g kakaopulver
½ tsk flagesalt
1 firkantet bageramme (ca. 16 x 16 cm)
Peanutpraliné
75 g saltede peanuts
75 g sukker
100 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona
Mælkechokoladeganache
200 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona
100 ml piskefløde
20 g glukosesirup
Pynt og servering
2 spsk kakaopulver
1 spsk flagesalt

Brownie

Af: Maja Ambeck Vase

Sådan gør du

1
Færdig

Brownie

Varm ovnen op til 175 grader. Smelt chokoladen og smørret i en skål over vandbad. Pisk æg og sukker let sammen i en anden skål og vend chokoladeblandingen i. Rør mel, kakao og salt i. Hæld dejen i bagerammen og bag brownien i 20-25 minutter. Lad den køle helt af.

2
Færdig

Peanutpraliné

Hak peanuts groft. Smelt sukker til gylden karamel i en gryde og rør hurtigt de grofthakkede peanuts i. Hæld massen ud på et stykke bagepapir og lad den køle helt af.

Blend 100 g af de karamelliserede peanuts til ‘mel’ og hak resten groft. Smelt chokoladen i en skål over vandbad og rør nøddemelet og de grofthakkede nødder i.

Fordel massen oven på den afkølede brownie i et jævnt lag. Sæt kagen i køleskabet, mens du laver ganachen.

3
Færdig

Mælkechokoladeganache

Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde og hæld det over chokoladen. Vent et øjeblik. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Blend ganachen med en
stavblender og fordel den oven på peanutpralinéen. Sæt kagen i køleskabet natten over.

4
Færdig

Pynt og servering

Sigt kakaopulver ud over kagen og pynt med flagesalt. Skær kagen ud i skæve stykker.

previous
Trommestikker af banan
next
Karamelliseret hvid chokolademousse

Add Your Comment