KAGEBUND | |
200 g hasselnødder | |
200 g fx. Jivara 40 % fra Valrhona) mælkechokolade | |
265 g smør | |
200 g brun farin | |
150 g lyst rørsukker | |
1/4 tsk vaniljepulver | |
4 æg | |
200 g hvedemel | |
1 tsk bagepulver | |
1 1/2 tsk flagesalt |
Når du bytter den mørke chokolade i en brownie ud med mælkechokolade, får du en ’milkie’, som i
min verden er en helt vidunderlig og stærkt undervurderet kage. Ofte står den søde mælkechokolade
i skyggen af den kraftige mørke chokolade, og det synes jeg faktisk er synd. Min mælkechokoladebrownie
er tilsat brunet smør, ristede hasselnødder og et delikat strejf af salt, som giver en
fænomenalt god kage med en skøn konfektagtig konsistens. Bageform: 33 x 23 cm.
1 Færdig | FØRSTTænd ovnen på 200 °C. Hæld hasselnødderne i et ovnfad og rist dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne og godt ristede. Tag dem ud og afkøl dem en smule. |
2 Færdig | DEREFTERNulr de løse hinder af hasselnødderne og hak nødderne groft. |
3 Færdig | OGHak mælkechokoladen groft og sæt chokolade og nødder til side. |
4 Færdig | OGSkru ovntemperaturen ned til 180 °C. Smør bageformen med lidt smør og beklæd den med bagepapir. |
5 Færdig | OGBrun smørret i en gryde ved middel varme – først smelter smørret, så bobler og sprøjter det, og til sidst begynder det at skumme og få en mere gyldenbrun farve. |
6 Færdig | OGTag gryden fra varmen, lige så snart smørret får små mørke pletter. Hæld det brunede smør over i en skål og lad det køle af i 5 minutter. |
7 Færdig | OGKom brun farin, rørsukker, vaniljepulver og æg ned i skålen til det brunede smør og pisk det lyst med en elpisker i ca. 2-3 min. |
8 Færdig | OGTilsæt hvedemel, bagepulver og 1 tsk. flagesalt og rør dejen sammen. |
9 Færdig | OGVend hakkede hasselnødder og mælkechokolade i dejen – tag ca. ¼ fra til drys. |
10 Færdig | OGFordel dejen i formen i et jævnt lag. Drys de sidste hasselnødder og chokolade over dejen sammen med ½ tsk. flagesalt. |
11 Færdig | OGBag kagen i ovnen i 25-30 minutter, til den er fast, men stadig blød i midten. Afkøl kagen på en rist og sæt den herefter på køl til næste dag. |
12 Færdig | TIL SIDSTSkær kagen i firkantede stykker. |