Brownie

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Browniedej
3 æg str. M/L
200 g hvidt sukker
70 g brun farin
2 tsk vaniljesukker
120 g alm. hvedemel
1 tsk fint salt
200 g smør
200 g god mørk chokolade
130 g god lys chokolade

Brownie

Af: Annemette Voss Fridthjof / Foto: Stine Christiansen

Til 9-12 stykker.
Sværhedsgrad: let
Størrelse: brownieform. Ca. 26 x 26 cm

TIP: Brownie er rigtig smart at bage dagen før, den skal serveres.
På den måde når din kage at samle sig ordentligt – gerne på køl
natten over. Særligt hvis du er vild med denne næsten ‘ubagte’
konsistens, er det en afgørende detalje for at få et godt resultat.

Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 22-25 min.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Pisk æg, sukker, brun farin, vaniljesukker og mel grundigt sammen i en skål. Pisk i et par minutter for fuld kraft. Det virker måske mærkeligt, at du skal piske melet med, men det giver god mening, da det er med til at udvikle sejhed i brownien.

Tilsæt salt.

2
Færdig

DEREFTER

Smelt smørret i en lille gryde ved lav varme og tag gryden af blusset.

3
Færdig

OG

Hak den mørke chokolade og rør den ud i smørret til en ensartet chokolademasse.
Tilsæt chokoladesmørret til dejen i en jævn stråle under omrøring.

4
Færdig

OG

Hæld dejen i en brownieform på ca. 26 x 26 cm, der er beklædtmed bagepapir på sider og bund. Hak den lyse chokolade groft
– eller anvend chokoladeknapper – og drys den ud over kagens overflade.

5
Færdig

TIL SIDST

Bag kagen i den varme ovn i 22-25 minutter. Lad kagen hvile i formen – mindst 4-5 timer – og meget gerne natten over i køleskab. Den skal lige have tid til at samle sig.

previous
Spinatpandekager med bær og chokolade
next
Citronmåne

Add Your Comment