Browniedej | |
3 æg str. M/L | |
200 g hvidt sukker | |
70 g brun farin | |
2 tsk vaniljesukker | |
120 g alm. hvedemel | |
1 tsk fint salt | |
200 g smør | |
200 g god mørk chokolade | |
130 g god lys chokolade |
Til 9-12 stykker.
Sværhedsgrad: let
Størrelse: brownieform. Ca. 26 x 26 cm
TIP: Brownie er rigtig smart at bage dagen før, den skal serveres.
På den måde når din kage at samle sig ordentligt – gerne på køl
natten over. Særligt hvis du er vild med denne næsten ‘ubagte’
konsistens, er det en afgørende detalje for at få et godt resultat.
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 22-25 min.
1 Færdig | FØRSTTænd ovnen på 170 grader varmluft. Pisk æg, sukker, brun farin, vaniljesukker og mel grundigt sammen i en skål. Pisk i et par minutter for fuld kraft. Det virker måske mærkeligt, at du skal piske melet med, men det giver god mening, da det er med til at udvikle sejhed i brownien. Tilsæt salt. |
2 Færdig | DEREFTERSmelt smørret i en lille gryde ved lav varme og tag gryden af blusset. |
3 Færdig | OGHak den mørke chokolade og rør den ud i smørret til en ensartet chokolademasse. |
4 Færdig | OGHæld dejen i en brownieform på ca. 26 x 26 cm, der er beklædtmed bagepapir på sider og bund. Hak den lyse chokolade groft |
5 Færdig | TIL SIDSTBag kagen i den varme ovn i 22-25 minutter. Lad kagen hvile i formen – mindst 4-5 timer – og meget gerne natten over i køleskab. Den skal lige have tid til at samle sig. |