4 brisler | |
1 dl kraftig hønsefond | |
1 pose grønkål | |
8 conference pærer | |
5 dl fiskefond | |
50 g smør | |
3 spsk mel | |
3 østers | |
1 potte syre | |
1 citron | |
Olie til stegning | |
1 håndfuld saltede, røgede mandler | |
1 spsk olivenolie | |
Salt og peber |
1 Færdig | FørstLun smørret i en tykbundet gryde. Pisk melet i lidt ad gangen. Det er vigtigt, man pisker kraftigt, så melblandingen ikke klumper. Når alt melet er i, tilsætter du fiskefonden lidt ad gangen. Her er det igen vigtigt, man pisker kraftigt, da klumper i saucen er svære at få ud. Når al fonden er tilsat, smager du saucen til med salt, peber og citron. Lad den simre 5-10 minutter. Tilsæt mere fond eller vand efter ønsket tykkelse. |
2 Færdig | DerefterUdvand brislerne i koldt vand i cirka 30 minutter. Giv dem et hurtigt opkog bagefter, og fjern hinderne. Skær dem i mindre stykker. Tænd nu ovnen på 200 grader. Tag pærerne, og pak dem ind i sølvpapir. Bag pærerne cirka 15-20 minutter, til de er helt møre. Når de er møre, tager du dem ud og flækker dem. Fjern kernehuset, og skær dem i kvarte - hold dem varme. Riv grønkålen fra stokken, og læg i koldt vand. Sigt vandet fra, og hold tør. Varm nu en pande op, og tilsæt lidt stegeolie. Imens panden varmer op, luner du veloutésaucen roligt op. |
3 Færdig | OgSteg brislerne gyldne på alle sider. Når de er flotte og gyldne, tilsætter du fonden og glaserer den omkring brislerne. Krydr med salt og peber. Åbn dine østers. Fjern dem fra skallen, og skyl dem kort i koldt vand. |
4 Færdig | Til sidstHak dem, og blend med en stavblender i veloutésaucen. Mariner grønkålen med lidt olivenolie, salt og citronsaft. Hak mandlerne groft, og server dem med de lune pærer, brislerne, den marinerede grønkål, syren og østersveloutéen. |