Bålstyrke: 5-6 | |
Grillrist | |
Pincet | |
2 gryder | |
20 tommelfingertykke asparges i forskellige farver | |
1 spsk olivenolie | |
flagesalt | |
Hollandaisesauce | |
115 g smør | |
2 æggeblommer | |
1 spsk æbleeddike | |
1 spsk vand | |
½ tsk salt | |
1 håndfuld spiselige blomster |
1 Færdig | FørstStart med at skære fire-fem asparges i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Alternativt kan du skrælle dem i lange tynde strimler med en tyndskræller. Læg de rå aspargesskiver eller -strimler i koldt vand et par timer, indtil de er sprøde. |
2 Færdig | DerefterTænd bålet og lad det brænde til intense gløder. Sæt grillristen ca. 10 cm over gløderne og grill de resterende asparges, til de er godt brændte hele vejen rundt. Skræl det brændte af med en tyndskræller, læg dem i en skål, dryp lidt olivenolie på og drys med flagesalt. |
3 Færdig | OgSmelt smørret langsomt i en gryde, uden at det tager farve. I en anden gryde slås to æggeblommer ud og tilsættes eddike, vand og salt. Pisk til en tæt creme over varmen – når æggeblommerne er samlede, tages gryden fra varmen under fortsat omrøring. Tilsæt så smørret lidt ad gangen, mens du pisker det i æggecremen under nøjsom piskning. |
4 Færdig | Til sidstHæld saucen ud i bunden af et fad og anret de grillede asparges oven på. Tag de friske aspargesskiver op af vandet og dryp dem fri for vand. Læg dem i en cirkel langs kanten af fadet og anret spiselige blomster på – hvis du har. |