• Home
  • Dansk
  • Brændende kærlighed med karamelliserede løg og rodfrugter
Brændende kærlighed med karamelliserede løg og rodfrugter

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 kg 0 lb blandede beder eller rødbeder blandede beder eller rødbeder
4-5 4-5 rødløg rødløg
4 fed 4 fed hvidløg hvidløg
40 g 1/5 cup smør smør
1 tsk 1 teaspoon tørret timian tørret timian
1 bundt 1 bundt purløg purløg
Salt, peber Salt, peber
Kartoffelmos
1 ½ kg 1 ½ kg bagekartofler bagekartofler
50 g 1/4 cup smør smør
2 dl 5/6 cup mælk mælk
Salt, peber Salt, peber

Brændende kærlighed med karamelliserede løg og rodfrugter

Af: Nadia Mathiasen fra bogen 'Flere kødfrie dage' / Foto: Chris Tonnesen

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Skræl bederne, og skær dem i cirka halvanden centimeter store tern. Pil rødløgene, og hak dem groft. Pil også hvidløgene, og knus dem groft med et knivblad.

2
Færdig

Derefter

Smelt smørret på en stor pande, og lad det brune af. Tilsæt beder, løg, hvidløg og timian, og sauter ved lav til jævn varme under hyppig omrøring, til rodfrugterne er møre, og løgene er karamelliserede. Det tager cirka 30 minutter afhængigt af varmen på panden. Krydr med salt og peber.

3
Færdig

Og

Skræl kartoflerne, og skær dem i store tern. Kog dem i usaltet vand, til de er møre, og mos dem med smør og mælk. Smag til med salt og peber.

4
Færdig

Til sidst

Hak purløget, og fordel kartoffelmosen på tallerkener. Top med rodfrugtblandingen, og drys med purløg.

previous
Ravioli med ricotta, græskar og smørstegt salvie
next
Vild risotto

Add Your Comment