Bønner og tomater i olivenolie

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

4 små gulderødder
2 fed hvidløg
2 tomater
4 spsk. olivenolie
2 små kviste timian
230 g limabønner eller hvide bønner, kogte
1 tsk. sukker
salt og friskkv rnet sort peber

Bønner og tomater i olivenolie

Det her er en af de klassiske retter fra det tyrkiske meze-bord. Det er i bund og grund bønner stegt i olivenolie, krydret med hvidløg, tomater og en anelse timian. Du kan spice den op med lidt chiliflager, bredbladet persille og evt. også korianderfrø. Lige så enkel som den ser ud, lige så lækker er den. Du kan sagtens køre portionsstørrelsen op, men husk at bruge en god olivenolie, da det er en af de vigtige smagsgivere i retten.

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Skær gulerødderne i mindre stykker, hak hvidløgsfeddene groft, halvér tomaterne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Undgå at få skrællen med.

2
Færdig

Derefter

Varm olivenolien op ved middelhøj varme (ikke fuld styrke), og steg gulerødderne i et par minutter. Tilsæt hvidløg og timian. Lad det bruse i et minuts tid, og tilsæt så tomater og bønner. Smag til med sukker, salt og friskkværnet peber. Lad det simre i ca. 5 minutter ved lav varme, eller indtil væsken er fordampet.

3
Færdig

Og

Servér bønnerne lune med masser af brød til.

previous
Semolinakage med appelsinsirup
next
Zaalouk

Add Your Comment