4 små gulderødder | |
2 fed hvidløg | |
2 tomater | |
4 spsk. olivenolie | |
2 små kviste timian | |
230 g limabønner eller hvide bønner, kogte | |
1 tsk. sukker | |
salt og friskkv rnet sort peber |
Det her er en af de klassiske retter fra det tyrkiske meze-bord. Det er i bund og grund bønner stegt i olivenolie, krydret med hvidløg, tomater og en anelse timian. Du kan spice den op med lidt chiliflager, bredbladet persille og evt. også korianderfrø. Lige så enkel som den ser ud, lige så lækker er den. Du kan sagtens køre portionsstørrelsen op, men husk at bruge en god olivenolie, da det er en af de vigtige smagsgivere i retten.
1 Færdig | FørstSkær gulerødderne i mindre stykker, hak hvidløgsfeddene groft, halvér tomaterne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Undgå at få skrællen med. |
2 Færdig | DerefterVarm olivenolien op ved middelhøj varme (ikke fuld styrke), og steg gulerødderne i et par minutter. Tilsæt hvidløg og timian. Lad det bruse i et minuts tid, og tilsæt så tomater og bønner. Smag til med sukker, salt og friskkværnet peber. Lad det simre i ca. 5 minutter ved lav varme, eller indtil væsken er fordampet. |
3 Færdig | OgServér bønnerne lune med masser af brød til. |