Blomkålsgratin med trøffel

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 1 mellemstort blomkål mellemstort blomkål
50 g 1/4 cup smør + lidt til formene smør + lidt til formene
1 dl 5/12 cup rasp til formene samt drys rasp til formene samt drys
50 g 2 oz hvedemel hvedemel
2½ dl 2½ dl sødmælk sødmælk
80 g 3 1/5 oz revet parmesan eller anden tør, kraftig ost revet parmesan eller anden tør, kraftig ost
Lidt revet muskatnød Lidt revet muskatnød
3 3 store æg store æg
40 g 1 3/5 oz frisk trøffel eller 4 spsk trøffelolie frisk trøffel eller 4 tablespoon trøffelolie
Havsalt og friskkværnet peber Havsalt og friskkværnet peber

Blomkålsgratin med trøffel

Af: Adam Aamann / Foto: Columbus Leth

Blomkålsgratin er en af mine absolutte livretter, og med trøfler bliver det ikke meget bedre – blomkål, trøfler, æg og ost er altså bare en vinderkombination.

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Del blomkålen i 8-10 store buketter, skær evt. også stokken i tern på 2 x 2 cm. Kog blomkålen i letsaltet vand i ca. 4-5 minutter, til den er næsten mør. Tag buketterne op med en hulske og lad dem køle lidt af i en sigte.

2
Færdig

Derefter

Kom smør i en gryde og lad det bruse op, kom melet i og bag det igennem til en smørbolle. Kom mælken i en kasserolle og lad den koge op. Tilsæt derefter mælken lidt ad gangen til smør - bollen og lad det koge op under omrøring. Pisk, til ensartet konsistens og tag gryden af blusset. Tilsæt revet ost og smag til med muskatnød, salt og peber. Hæld det i en stor skål og lad det afkøle lidt.

3
Færdig

Og

Del æggene i blommer og hvider og rør æggeblommerne i den lune opbagning en ad gangen sammen med halvdelen af den friske trøffel, som rives ned i opbagningen. Pisk æggehviderne helt stive med et nip salt og vend dem forsigtigt i opbagningen med en dejskraber.

4
Færdig

Til sidst

Varm ovnen op til 200 grader. Smør fire ildfaste forme (ca. 12 cm i diameter) med lidt smør og drys dem med rasp – gem lidt til drys. Fordel blomkålsbuketterne i gratinformene og hæld gratin - massen udover. Drys med rasp og bag gratinerne på midterste rille i ca. 25-30 minutter.

SERVERING: Hvis du har friske trøfler, så riv lidt udover den varme gratin. Server gratinen med en enkel salat vendt i en god vinaigrette.

previous
Knepkager
next
Båndsalat af glaskål med skilt dild-fløde

Add Your Comment