1/2 ottearmet blæksprutte, også kaldet en polpo | |
1/2 økologisk citron | |
8 kviste bredbladet persille, bladene hakket, stilkene bruges til kogevandet | |
saft fra 1/2 lime | |
½ dl god ekstra jomfruolivenolie | |
200 g nye danske kartofler, skrubbede og skåret i passende stykker | |
1 dl god tomatpassata | |
1/2 rød chili, hakket | |
1/2 friskt sommerløg, snittet | |
1/2 fed hvidløg, presset | |
2 spsk. store kapers | |
saft fra 1/2 citron | |
Evt. lidt peperoncino (tørrede små chilier) | |
Havsalt og friskkværnet peber |
1 Færdig | FØRSTKom blæksprutten i en gryde med kogende vand sammen med ½ citron og stilkene fra de 8 kviste persille, og kog den i ca. 60 min. Det er vigtigt, at blæksprutten ikke koges for længe. Den skal være mør, men må bestemt ikke være overkogt. Den skal bevare sin spændstighed. |
2 Færdig | DEREFTERNår blæksprutten er kogt, skæres “næbbet” og øjnene ud, og armene snittes i tynde skiver. Hovedet kan også godt bruges, men det er en god idé at fjerne det lidt gummiagtige, der sidder på indersiden af hovedet, inden du snitter det i strimler. |
3 Færdig | OGBland en marinade af limesaft og ekstra jomfruolivenolie, og kom blækspruttestykkerne i. |
4 Færdig | OGKog kartoflerne i vand med rigeligt salt. Vend de varme kartofler sammen med tomatpassata, chili, løg og hvidløg. |
5 Færdig | TIL SIDSTKom den skårede og marinerede blæksprutte i kartoflerne og tilsæt kapers og persille. Smag til med citronsaft, havsalt, friskkværnet peber og evt. peperoncino. |