• Home
  • Dansk
  • Blæksprutte med chili, røget stenbiderrogn, saltet yoghurt og oregano
Blæksprutte med chili, røget stenbiderrogn, saltet yoghurt og oregano

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 stor, frisk dansk blæksprutte
1 l dansk, økologisk yoghurt, eventuelt fåremælk
2 stk. tørrede chilier
1 citron
2 spsk god olivenolie
150 g stenbiderrogn
2 håndfulde
1 spsk vindruekerneolie

Blæksprutte med chili, røget stenbiderrogn, saltet yoghurt og oregano

Af: Marcus Lund / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Rengør blæksprutten, og rids dens overflade i store, rektangulære firkanter. Krydr den med tørret chili, citronsaft, -skal, salt og peber. Lad den trække 1 times tid.

2
Færdig

Derefter

Tag nu en tykbundet gryde, og læg høet i. Find en sigte, der passer til gryden. Marinér stenbiderrognen i olivenolien, og læg den i en skål, der kan stå i sigten.

3
Færdig

Og

Gå udenfor og sæt ild til høet – sørg for, det virkelig brænder. Læg sigten med skålen i gryden, og kom låg på. Så går ilden ud, og stenbiderrognen absorberer aromaen fra røgen. Lad den stå under låg 1 minut, og sæt den derefter i køleskabet tæt lukket med madfilm.

4
Færdig

Og

Smag yoghurten til med salt og lidt citronsaft. Varm en pande op uden fedtstof. Den skal være så varm, at den lige nøjagtigt begynder at ryge. Læg blæksprutten med den ridsede side nedad, og kom med det samme en pande ovenpå for at holde den nede. Den skal bare have 45 sekunder. Træk den fra varmen, og skær den ud i tynde skriver.

5
Færdig

Til sidst

Tag en skefuld yoghurt, og kast den hen ad tallerknen. Læg sprutten ovenpå og den røgede rogn omkring. Slut af med olivenolie og frisk oregano. Drys salt og peber på, og servér straks.

previous
Hel, bagt porre, makrel, tang og citron
next
Blancheret porre, bagt tomat, muslinger og parmesan

Add Your Comment