225 g æggeblommer | |
60 g sukker | |
125 g fløde | |
125 g sødmælk | |
220 g hvid chokolade | |
150 g æggehvider | |
150 g sukker | |
2 spsk lakridspulver | |
140 g flormelis | |
400 g blåbær | |
1 spsk calvados | |
1 spsk brun farin |
1 Færdig | FørstNår du skal lave hvid chokoladecreme, rører du æggeblommer, sukker, fløde og sødmælk sammen. Hæld massen i et ildfast fad, og bag den ved 110 grader i 15-20 minutter, til den sætter sig. Det skal være en fast masse. |
2 Færdig | DerefterHak nu den hvide chokolade. Når æggemassen er bagt færdig og stadig er varm, skraber du den ud af fadet og ned i en blender. Den hakkede, hvide chokolade hældes ovenpå. Blend det hele til en homogen masse, og kom den i en bøtte eller en sprøjtepose. Stil på køl til næste dag. |
3 Færdig | OgPisk nu æggehvider og sukker hvidt og luftigt i en skål. Det er først klar, når du kan vende skålen på hovedet, og massen hænger ved. Når det er gjort, sigter du flormelis og lakridspulver i og vender det sammen med en dejskraber. Massen smøres tyndt ud på et stykke bagepapir (eller en silikonemåtte) og bages/tørres natten over i ovnen ved 50 grader. |
4 Færdig | Til sidstEn tredjedel af blåbærrene knuses groft i en skål sammen med calvados og den brune farin, så det bliver lidt kompotagtigt i teksturen. Resten af bærrene holdes au naturel. Anret som på billedet. |