• Home
  • Dessert
  • Blåbær med calvados, hvid chokoladecreme og lakridsmarengs
Blåbær med calvados, hvid chokoladecreme og lakridsmarengs

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

225 g æggeblommer
60 g sukker
125 g fløde
125 g sødmælk
220 g hvid chokolade
150 g æggehvider
150 g sukker
2 spsk lakridspulver
140 g flormelis
400 g blåbær
1 spsk calvados
1 spsk brun farin

Blåbær med calvados, hvid chokoladecreme og lakridsmarengs

Af: Mads Tiedemann / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Når du skal lave hvid chokoladecreme, rører du æggeblommer, sukker, fløde og sødmælk sammen. Hæld massen i et ildfast fad, og bag den ved 110 grader i 15-20 minutter, til den sætter sig. Det skal være en fast masse.

2
Færdig

Derefter

Hak nu den hvide chokolade. Når æggemassen er bagt færdig og stadig er varm, skraber du den ud af fadet og ned i en blender. Den hakkede, hvide chokolade hældes ovenpå. Blend det hele til en homogen masse, og kom den i en bøtte eller en sprøjtepose. Stil på køl til næste dag.

3
Færdig

Og

Pisk nu æggehvider og sukker hvidt og luftigt i en skål. Det er først klar, når du kan vende skålen på hovedet, og massen hænger ved. Når det er gjort, sigter du flormelis og lakridspulver i og vender det sammen med en dejskraber. Massen smøres tyndt ud på et stykke bagepapir (eller en silikonemåtte) og bages/tørres natten over i ovnen ved 50 grader.

4
Færdig

Til sidst

En tredjedel af blåbærrene knuses groft i en skål sammen med calvados og den brune farin, så det bliver lidt kompotagtigt i teksturen. Resten af bærrene holdes au naturel. Anret som på billedet.

previous
Sauterede bregneskud med parmesanost og ristede pistacienødder
next
Blåbærcrumble med skyr

Add Your Comment