1 spsk smør (til fadet/bradepanden) | |
4 æg | |
250 g hvedemel | |
2 tsk bagepulver | |
125 g smør | |
125 g sukker | |
1 dl mælk | |
Til fyld og pynt | |
250 g sukker | |
ca 1 dl eller 125 g hindbærmarmelade |
1 Færdig | FørstSmør et ovnfast fad/en lille bradepande (ca. 20 x 30 cm – ca. 2 l). Del æggene i hvider og blommer. Bland mel med bagepulver. Pisk smør med sukker (125 g), til det er hvidt og cremet. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen – pisk grundigt mellem hver blomme. Pisk først melet i blandingen, derefter mælk. |
2 Færdig | DerefterTryk dejen i den smurte bradepande og glat den på overfladen. Bag den midt i ovnen ved 175 ℃ i 20 minutter. Pisk imens æggehviderne stive. Tilsæt 4 spsk. af de 250 g sukker og pisk det i æggehviderne, til de bliver seje. Vend forsigtigt resten af sukkeret i æggehviderne. |
3 Færdig | OgSmør hindbærmarmelade over den halvbagte kage. Fordel derefter marengsmasse oven på. Sæt kagen tilbage i ovnen, skru ned til 150 ℃ og bag i yderligere 20 minutter. |
4 Færdig | Til sidstTjek, om den er gennembagt, med en pind – stik pinden ned midt i kagen, træk den ud, og hvis der ikke sidder dej på pinden, er den færdig. Lad kagen køle af og server den i fadet/bradepanden. |