Bedstefars skæg

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 spsk smør (til fadet/bradepanden)
4 æg
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
125 g smør
125 g sukker
1 dl mælk
Til fyld og pynt
250 g sukker
ca 1 dl eller 125 g hindbærmarmelade

Bedstefars skæg

Af: Morten Skærved / Foto: Peter M. Madsen og Magnus Ragnvid

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Smør et ovnfast fad/en lille bradepande (ca. 20 x 30 cm – ca. 2 l). Del æggene i hvider og blommer. Bland mel med bagepulver. Pisk smør med sukker (125 g), til det er hvidt og cremet. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen – pisk grundigt mellem hver blomme. Pisk først melet i blandingen, derefter mælk.

2
Færdig

Derefter

Tryk dejen i den smurte bradepande og glat den på overfladen. Bag den midt i ovnen ved 175 ℃ i 20 minutter. Pisk imens æggehviderne stive. Tilsæt 4 spsk. af de 250 g sukker og pisk det i æggehviderne, til de bliver seje. Vend forsigtigt resten af sukkeret i æggehviderne.

3
Færdig

Og

Smør hindbærmarmelade over den halvbagte kage. Fordel derefter marengsmasse oven på. Sæt kagen tilbage i ovnen, skru ned til 150 ℃ og bag i yderligere 20 minutter.

4
Færdig

Til sidst

Tjek, om den er gennembagt, med en pind – stik pinden ned midt i kagen, træk den ud, og hvis der ikke sidder dej på pinden, er den færdig. Lad kagen køle af og server den i fadet/bradepanden.

previous
Galopkringle
next
Hindbærsnitter

Add Your Comment