30 g økologisk gær | |
4 dl lunkent vand | |
1 tsk salt | |
1 spsk olie | |
8 dl økologisk hvedemel | |
Til pensling | |
1 spsk hvedemel | |
1/2 dl vand | |
1 tsk olivenolie | |
Pynt | |
Nigellafrø | |
hvide sesamfrø |
2 stk
1 Færdig | FØRSTOpløs gæren i det lunkne vand, tilsæt salt og olie – rør godt. Bland mel i lidt ad gangen og rør/ælt, til dejen er smidig. Dejen må gerne føles en smule våd. Lad dejen hæve et par timer et lunt sted. |
2 Færdig | DEREFTERTænd ovnen. Del dejen i to portioner og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Form hver portion til et aflangt stykke i hele bagepladens længde og halvdelen af bredden. Lav riller i overfladen på den lange led med en kniv. Lad brødene hæve i 15 minutter. |
3 Færdig | OGImens røres mel, vand og olie sammen i en gryde, til konsistensen er lind. Pensl blandingen ud over brødene og drys nigella- og sesamfrø over. |
4 Færdig | OGBag brødene i 20-25 minutter ved 220 °C i midten af ovnen, til de er gyldenbrune. |
5 Færdig | TIL SIDSTBræk brødene over eller skær dem i skiver med en kniv. Kan serveres til stort set alle typer persisk mad, morgenmad, snacks og sandwiches. |