Barbaribrød

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

30 g økologisk gær
4 dl lunkent vand
1 tsk salt
1 spsk olie
8 dl økologisk hvedemel
Til pensling
1 spsk hvedemel
1/2 dl vand
1 tsk olivenolie
Pynt
Nigellafrø
hvide sesamfrø

Barbaribrød

Af: Inge Lynggaard Hansen / Foto: Inge Lynggaard Hansen

2 stk

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Opløs gæren i det lunkne vand, tilsæt salt og olie – rør godt. Bland mel i lidt ad gangen og rør/ælt, til dejen er smidig. Dejen må gerne føles en smule våd. Lad dejen hæve et par timer et lunt sted.

2
Færdig

DEREFTER

Tænd ovnen. Del dejen i to portioner og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Form hver portion til et aflangt stykke i hele bagepladens længde og halvdelen af bredden. Lav riller i overfladen på den lange led med en kniv. Lad brødene hæve i 15 minutter.

3
Færdig

OG

Imens røres mel, vand og olie sammen i en gryde, til konsistensen er lind. Pensl blandingen ud over brødene og drys nigella- og sesamfrø over.

4
Færdig

OG

Bag brødene i 20-25 minutter ved 220 °C i midten af ovnen, til de er gyldenbrune.

5
Færdig

TIL SIDST

Bræk brødene over eller skær dem i skiver med en kniv. Kan serveres til stort set alle typer persisk mad, morgenmad, snacks og sandwiches.

previous
Auberginedip med valnødder
next
Vegansk butter chicken

Add Your Comment