Bananasplit

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

150 g mørk chokolade, gerne 70%
2 spsk kakao
4 dl piskefløde
½ dl vand
En håndfuld valnødder
2 bananer
2 limefrugter
3 spsk ahornsirup
En polynesisk vaniljestang
2 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
50 g mandler

Bananasplit

Af: Marcus Lund / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Pisk æggeblommer, vanilje og sukker til en luftig masse. Pisk halvdelen af fløden til en let flødeskum – dog ikke for stiv. Vend æggesnapsen i flødeblandingen lidt ad gangen. Kom massen i en plasticbøtte, og sæt den på køl i minimum 4 timer.

2
Færdig

Derefter

Lav en grov mos af banan, limesaft, limeskal og ahornsirup. Sæt kompotten på køl, indtil isen er klar.

3
Færdig

Og

Varm den resterende fløde, og tilsæt finthakket chokolade. Lun massen igennem nogle minutter, tilsæt kakaoen, og kog massen yderligere nogle minutter. Imens rister du mandlerne stille og roligt. Når de har fået en smule farve, tilsætter du lidt sukker, så nødderne karamelliserer. Hæld dem ud på en silikonemåtte eller en metaloverflade, og lad dem køle helt ned. Hak dem fint, og gem dem til senere.

4
Færdig

Til sidst

Når isen har sat sig, udstikker du den i ønsket størrelse. Chokoladesovsen anrettes i bunden af en dyb tallerken. Kom vaniljeisen ovenpå og banankompotten omkring. Mandelkrokanten og de hakkede valnødder drysser du ud over. Servér straks, og se dine gæster blive opslugt af barndomsminder om bananasplit i solskinnet.

previous
Speltsalat med stegte auberginer, kerner og tranebær samt spinat
next
Chokolademousse, sprødt brød, olivenolie og havsalt

Add Your Comment