150 g mørk chokolade, gerne 70% | |
2 spsk kakao | |
4 dl piskefløde | |
½ dl vand | |
En håndfuld valnødder | |
2 bananer | |
2 limefrugter | |
3 spsk ahornsirup | |
En polynesisk vaniljestang | |
2 pasteuriserede æggeblommer | |
100 g sukker | |
50 g mandler |
1 Færdig | FørstPisk æggeblommer, vanilje og sukker til en luftig masse. Pisk halvdelen af fløden til en let flødeskum – dog ikke for stiv. Vend æggesnapsen i flødeblandingen lidt ad gangen. Kom massen i en plasticbøtte, og sæt den på køl i minimum 4 timer. |
2 Færdig | DerefterLav en grov mos af banan, limesaft, limeskal og ahornsirup. Sæt kompotten på køl, indtil isen er klar. |
3 Færdig | OgVarm den resterende fløde, og tilsæt finthakket chokolade. Lun massen igennem nogle minutter, tilsæt kakaoen, og kog massen yderligere nogle minutter. Imens rister du mandlerne stille og roligt. Når de har fået en smule farve, tilsætter du lidt sukker, så nødderne karamelliserer. Hæld dem ud på en silikonemåtte eller en metaloverflade, og lad dem køle helt ned. Hak dem fint, og gem dem til senere. |
4 Færdig | Til sidstNår isen har sat sig, udstikker du den i ønsket størrelse. Chokoladesovsen anrettes i bunden af en dyb tallerken. Kom vaniljeisen ovenpå og banankompotten omkring. Mandelkrokanten og de hakkede valnødder drysser du ud over. Servér straks, og se dine gæster blive opslugt af barndomsminder om bananasplit i solskinnet. |