Bagte rødbeder | |
1 bdt. små rødbeder med top på, gerne bolsjebeder, hvis du kan få fat i dem | |
4 spsk olivenolie | |
2 tsk salt | |
Rødbedemayo | |
100 g rødbeder, kogt | |
2 spsk æblecidereddike | |
2 æggeblommer | |
1 tsk salt | |
½ dl god olivenolie | |
1 fed hvidløg, hakket | |
½ tsk kommen, stødt |
1 Færdig | FørstBlend rødbeden sammen med æblecidereddike og æggeblommer med en stavblender. Tilsæt olivenolien lidt ad gangen, til konsistensen er god. Smag til med hvidløg og kommen. |
2 Færdig | DerefterVarm ovnen op til 160 grader. Skær rødbederne i to eller fire stykker. Det er vigtigt, stykkerne er ret små, da bederne ellers ikke vil være færdige samtidig med toppene – men lad toppen sidde på. |
3 Færdig | OgLæg dem på en bageplade, og dryp med olivenolie og salt på både beder og toppe. Bag bederne i ovnen, til de er let møre, og toppene er sprøde. De må bare ikke blive sorte. |
4 Færdig | Til sidstSpis bederne med mayonnaisen til som en lille, dekorativ sommersnack. |