• Home
  • Forret
  • Bagte rødbeder med rødbedemayo og sprøde toppe
Bagte rødbeder med rødbedemayo og sprøde toppe

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Bagte rødbeder
1 bdt. små rødbeder med top på, gerne bolsjebeder, hvis du kan få fat i dem
4 spsk olivenolie
2 tsk salt
Rødbedemayo
100 g rødbeder, kogt
2 spsk æblecidereddike
2 æggeblommer
1 tsk salt
½ dl god olivenolie
1 fed hvidløg, hakket
½ tsk kommen, stødt

Bagte rødbeder med rødbedemayo og sprøde toppe

Af: Mette Helbæk / Foto: Stine Christiansen

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Blend rødbeden sammen med æblecidereddike og æggeblommer med en stavblender. Tilsæt olivenolien lidt ad gangen, til konsistensen er god. Smag til med hvidløg og kommen.

2
Færdig

Derefter

Varm ovnen op til 160 grader. Skær rødbederne i to eller fire stykker. Det er vigtigt, stykkerne er ret små, da bederne ellers ikke vil være færdige samtidig med toppene – men lad toppen sidde på.

3
Færdig

Og

Læg dem på en bageplade, og dryp med olivenolie og salt på både beder og toppe. Bag bederne i ovnen, til de er let møre, og toppene er sprøde. De må bare ikke blive sorte.

4
Færdig

Til sidst

Spis bederne med mayonnaisen til som en lille, dekorativ sommersnack.

previous
Suppe på ærtebælge
next
Asiatisk kalkunsalat

Add Your Comment